Razijanje inovativnih „zelenih” ideja za poboljšanje mobilnosti — Climathon Novi Sad

Dvadesetčetvoročasovno takmičenje će biti održano 25. i 26. oktobra sa početkom u 17 časova.

Climathon Novi Sad, takmičenje u kreiranju inovativnih ideja u oblasti mobilnosti, će biti održan 25. i 26. oktobra u novosadskom Business incubatoru. Timovi će na ovom takmičenju raditi na razvijanju ideja koje će omogućiti da se reše klimatski izazovi, kao i da se smanji negativan uticaj sve većeg broja ljudi u ovom gradu na životnu sredinu.

Tokom takmičenja timovi imaju zadatak da rade na poboljšanju mobilnostu u Novom Sadu, tačnije da kreiraju efikasna, efektivna, „zelena” rešenja koja će omogućiti da svi delovi grada budu bolje povezani, da građani imaju više poverenja kada je korišćenje bicikala u pitanju, da postoji regulativa koja dozvoljava upotrebu različitih vrsta prevoza, poput električnih skutera, da korišćenje gradskog prevoza bude primamljivo građanima, kao i rešenja koja inspirišu ljude da budu deo promena. Sve prethodno navedeno treba da omogući da se smanji broj vozila na ulicama, a samim tim i smanji zagađenje.

Na takmičenje se mogu prijaviti timovi ili pojedinci, studenti, preduzetnici, programeri, profesionalci, donosioci odluka u zakonodavstvu, kao i oni kojima je bliska tema klimatskih promena.

Tokom Climathon-a će, osim rada na svojim rešenjima, učesnici imati priliku da učestvuju i na edukativnim i mentorskim radionicama.

Climathon Novi Sad je takmičenje koje će biti održano u okviru Climate-KIC programa uz podršku Grada Novog Sada i Business incubatora.

Prijave

Climathon Novi Sad će biti održan 25. i 26. oktobra u Business incubatoru u Novom Sadu. Svi zainteresovani pojedinci ili timovi se za učešće mogu prijaviti na ovom linku.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Tanja Marin

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu