Razijanje inovativnih „zelenih” ideja za poboljšanje mobilnosti — Climathon Novi Sad

Dvadesetčetvoročasovno takmičenje će biti održano 25. i 26. oktobra sa početkom u 17 časova.

Tanja Marin - 24. Oktobar, 2019.

Climathon Novi Sad, takmičenje u kreiranju inovativnih ideja u oblasti mobilnosti, će biti održan 25. i 26. oktobra u novosadskom Business incubatoru. Timovi će na ovom takmičenju raditi na razvijanju ideja koje će omogućiti da se reše klimatski izazovi, kao i da se smanji negativan uticaj sve većeg broja ljudi u ovom gradu na životnu sredinu.

Tokom takmičenja timovi imaju zadatak da rade na poboljšanju mobilnostu u Novom Sadu, tačnije da kreiraju efikasna, efektivna, „zelena” rešenja koja će omogućiti da svi delovi grada budu bolje povezani, da građani imaju više poverenja kada je korišćenje bicikala u pitanju, da postoji regulativa koja dozvoljava upotrebu različitih vrsta prevoza, poput električnih skutera, da korišćenje gradskog prevoza bude primamljivo građanima, kao i rešenja koja inspirišu ljude da budu deo promena. Sve prethodno navedeno treba da omogući da se smanji broj vozila na ulicama, a samim tim i smanji zagađenje.

Na takmičenje se mogu prijaviti timovi ili pojedinci, studenti, preduzetnici, programeri, profesionalci, donosioci odluka u zakonodavstvu, kao i oni kojima je bliska tema klimatskih promena.

Tokom Climathon-a će, osim rada na svojim rešenjima, učesnici imati priliku da učestvuju i na edukativnim i mentorskim radionicama.

Climathon Novi Sad je takmičenje koje će biti održano u okviru Climate-KIC programa uz podršku Grada Novog Sada i Business incubatora.

Prijave

Climathon Novi Sad će biti održan 25. i 26. oktobra u Business incubatoru u Novom Sadu. Svi zainteresovani pojedinci ili timovi se za učešće mogu prijaviti na ovom linku.

Pridruži se → prvo predstavljanje rada Tesla Nationa