Raspberry Pi kao kućni multimedija centar — besplatna radionica u Startit Centru Inđija

Radionica će biti održana u subotu, 24. avgusta sa početkom u 12 časova.

U subotu, 24. avgusta, u Startit Centru Inđija u 12 časova biće održana besplatna radionica Raspberry Pi kao kućni multimedija centarPrisutni će imati priliku da se upoznaju sa istorijom Raspberry Pi računara i njihovim mogućnostima, a isto tako, radeći u paru, naučiće da upotrebljavaju RPi kao veoma jeftin kućni multimedija centar.

Planirano vreme trajanja radionice je oko dva i po časa i za učešće na istoj nije potrebno nikakvo predznanje, niti postoje starosne granice.

Radionica je deo XBIT projekta koji se partnerski sprovodi u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu, u okviru IPA programa prekogranične saradnje između Hrvatske i Srbije u periodu od 2014. do 2020. godine.

O Raspberry PI-u

Raspberry PI poznat i kao RPi je single-board računar koji postoji od 2012. godine. Osmišljen je kao platforma za promociju osnova IT-a, a naknadno je postao računar koji pokreće na stotine potpuno različitih projekata, počev od kućnog multimedija centra preko jeftinih kancelarijskih računara, veb ili ftp servera, pa sve do tzv. klaster računara — nekoliko desetina povezanih RPi-a koji rade kao jedan super-računar.

O predavaču

Dejan Petrović živi i radi u Šapcu. On je inženjer, preduzetnik, konsultant u primeni IT i IoT rešenja, programer sa više od 30 godina iskustva u aplikativnom programiranju, projektovanju, izradi i održavanju SQL baza podataka i back-end programiranju. Uz sve to je i pasionirani elektroničar, osnivač Udruženja za promociju IT i elektronike ‚‚Galaksija”, Data Scientist, freelancer i suvlasnik u dva privatna preduzeća. 

Prijave

Prisustvo na radionici je besplatno, ali je broj mesta ograničen te su prijave obavezne. Svi koji se registruju na vreme (do 22. avgusta u ponoć)  o prijemu u grupu biće obavešteni putem mejla nakon zatvaranja prijava. Prijavljivanje se vrši putem sledeće forme.

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Dragana Čvoro

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu