Raspberry Pi kao web server — besplatna radionica u Startit Centru Šabac

Radionica će biti održana 14. avgusta u 18 časova.

Una Gemović - 9. Avgust, 2019.

U sredu, 14. avgusta, sa početkom u 18 časova u šabačkom Startit Centru biće održana druga po redu radionica koja za temu ima upotrebu single-board računara — Raspberry Pi.

Zahvaljujući vrhunskom odnosu cena/hardver/mogućnosti Raspberry Pi našao je primenu i u izgradnji različitih tipova servera poput database, mail, print i web servera. Veb server rešenje na bazi RPi donosi niz benefita počevši od najvažnijeg — cena. Zatim slede i ostale mogućnosti — potpuno prilagođavanje potrebama razvoja web baziranih aplikacija, web stranica, web servisa. Na ovoj radionici biće obrađena tema kreiranja web servera na bazi Apache LAMP, što predstavlja skup softverskih alatki za instalaciju, pokretanje i upravljanje Apache+PHP+MySQL web serverom.

O predavaču

Dejan Petrović živi i radi u Šapcu. On je inženjer, preduzetnik, konsultant u primeni IT i IoT rešenja, programer sa više od 30 godina iskustva u aplikativnom programiranju, projektovanju, izradi i održavanju SQL baza podataka, back-end programiranju, uz sve to je i pasionirani elektroničar, osnivač Udruženja za promociju IT i elektronike ‚‚Galaksija”, Data Scientist, freelancer i suvlasnik u dva privatna preduzeća. Ponosan saradnik Maker Festa i Udruženja Maker iz Novog Sada.

Prijave

Radionica će se održati u prostorijama Startit Centra Šabac (Karađorđeva 27, I sprat, zgrada Navipa) sa početkom u 18 časova. Broj mesta na ovoj besplatnoj radionici je ograničen na 10, a namenjena je odraslima. Iz tog razloga prijave su obavezne. Svi koji se registruju na vreme biće obavešteni putem email-a o prijemu u grupu nakon zatvarnja prijava. Prijavljivanje se vrši putem sledeće forme.

Pridruži se → prvo predstavljanje rada Tesla Nationa