Rails girls Beograd - 24. i 25. maja u Parobrodu

Posle Helsinkija, Londona, Rima, Los Anđelesa, Tokija i drugih svetskih gradova – Rails Girls dolazi u Beograd i održava se 24. i 25. maja u Parobrodu. Rails Girls je radionica koja devojkama omogućava ulazak u svet web programiranja, pružajući im alat za razvoj njihovih ideja u web aplikacije – Ruby on Rails.  Rails Girls koncept

Dunja Lazić
04/05/2013

Posle Helsinkija, Londona, Rima, Los Anđelesa, Tokija i drugih svetskih gradova – Rails Girls dolazi u Beograd i održava se 24. i 25. maja u Parobrodu.

Rails Girls je radionica koja devojkama omogućava ulazak u svet web programiranja, pružajući im alat za razvoj njihovih ideja u web aplikacije – Ruby on Rails.  Rails Girls koncept se vrti oko kreiranja zajednice u kojoj se grade ideje korišćenjem ove open source platforme za brzo kreiranje web aplikacija u Ruby programskom jeziku.

rails-girls-post

Radionica traje dva dana i za to vreme učesnice će imati priliku da rade na idejama i kodiraju ih u web aplikacije koristeći Ruby programski jezik. Namenjena je devojkama i ne podrazumeva prethodno iskustvo u programiranju. Možete se prijaviti putem online formulara na sajtu Rails Girls Beograd.

Nakon prvog uvodnog dana, predviđenog za upoznavanje i instaliranje potrebnog softvera, učesnice će drugog dana imati priliku da uz pomoć mentora izrade svoje web aplikacije, razvijanjem ideje od koncepta do koda. U pauzama će im se obratiti nekoliko programera i programerki koji bi trebalo da im približe prednosti i mane ovog posla, i ohrabre ih da uđu u svet web programiranja.

Ako imate još neka pitanja, možete ih postaviti na [email protected] ili se povežite sa Rails Girls Beograd na twitteru i facebook stranici.

Dunja Lazić

Objavio/la članak.

subota, 4. Maj, 2013.

IT Industrija

🔥 Najčitanije