Rails girls Beograd – 24. i 25. maja u Parobrodu

Posle Helsinkija, Londona, Rima, Los Anđelesa, Tokija i drugih svetskih gradova – Rails Girls dolazi u Beograd i održava se 24. i 25. maja u Parobrodu.

Rails Girls je radionica koja devojkama omogućava ulazak u svet web programiranja, pružajući im alat za razvoj njihovih ideja u web aplikacije – Ruby on Rails.  Rails Girls koncept se vrti oko kreiranja zajednice u kojoj se grade ideje korišćenjem ove open source platforme za brzo kreiranje web aplikacija u Ruby programskom jeziku.

rails-girls-post

Radionica traje dva dana i za to vreme učesnice će imati priliku da rade na idejama i kodiraju ih u web aplikacije koristeći Ruby programski jezik. Namenjena je devojkama i ne podrazumeva prethodno iskustvo u programiranju. Možete se prijaviti putem online formulara na sajtu Rails Girls Beograd.

Nakon prvog uvodnog dana, predviđenog za upoznavanje i instaliranje potrebnog softvera, učesnice će drugog dana imati priliku da uz pomoć mentora izrade svoje web aplikacije, razvijanjem ideje od koncepta do koda. U pauzama će im se obratiti nekoliko programera i programerki koji bi trebalo da im približe prednosti i mane ovog posla, i ohrabre ih da uđu u svet web programiranja.

Ako imate još neka pitanja, možete ih postaviti na railsgirlsbeograd@gmail.com ili se povežite sa Rails Girls Beograd na twitteru i facebook stranici.

Predstavljamo poslodavca
Zuehlke-mini-1.jpg

Zuhlke

Join our house of engineering

We inspire our customers and turn their visions and ideas into real-life results, applying cross-industry experience and our extensive expertise in business and technology. We combine our knowledge of engineering and IT, opening up new paths for our clients and implementing our projects quickly and reliably. We take responsibility for the products, services, and business models of the digital future.

Dunja Lazić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu