Radionica o binarnom kodu prilagođena deci uzrasta od 9 do 11 godina u novosadskom Startit Centru

Radionica za decu o binarnom kodu će biti održana u četvrtak, 6. juna, od 11 časova.

Jelena Voćkić - 22. Maj, 2019.

Radionica o binarnom kodu za decu uzrasta od 9 do 11 godina biće održana u četvrtak, 4. juna, u 11 časova. Binarni kod, odnosno nule i jedinice, su jezik na kom kompjuteri ‚‚razmišljaju”. Svi filmovi, igrice i slova koja se mogu videti na ekranu su samo dva karatera koja se smenjuju.

Najniži nivo poznavanja računara i programiranja obrađivaće se na radionici kroz zabavu i igru. Kao osnova koristiće se autorska priča ‚‚Eny”, koja govori o dečaku koji može da govori samo u nulama i jedinicama. Dok njegovi mama i tata u pokušavaju da ga razumeju i polaznici radionice će učiti da Eniju kažu koliko godina imaju i kako se zovu, na njegovom jeziku, binarnom.

Uz razgovor i prolaženje kroz ovu uzbudljivu priču, polaznici će se služiti interaktivnim sadržajem, koristiće se tabela koju su koristili i Enijevi roditelji, bojiće se binarna bojanka, praviće se binarne narukvice. Na kraju radionice svi polazanici će uvideti zbog čega su potrebni programski jezici.

Predavač

Radionicu će držati Tanja Trobok, Project Manager u Crowded Room Studiju, autorka priče o Eniju. Pripovedač u IT-u, zaljubljenik u interaktivne i zabavne sadržaje.

Prijava

Radionica za decu uzrasta od 9 do 11 godina biće održana 6. juna od 11 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Radionica će trajati sat i po vremena i predviđeno je da je pohađa desetoro dece. Bitno je navesti i to da će radionicu snimati jedna nacionalna televizija.
Prisustvo na radionici je besplatno, ali je neophodna prijava putem ovog linka.