Radionica „Fabrika ideja” u Vršcu — pokreni sopstveni biznis i pomozi zajednici u kojoj živiš

Ukoliko želiš da razviješ sopstveni biznis i time doprineseš zajednici u kojoj živiš, ovo je sjajna prilika da saznaš kako.

Marija Egerić - 12. Mart, 2018.

U utorak, 20. marta u Startit Centru Vršac, sa početkom od 18 časova održaće se radionica „Fabrika ideja” čiji je cilj da mlade upozna sa konceptom drušvenog preduzetništva.

Zainteresovani će učešćem u radionici „Fabrika ideja“ saznati više o njegovoj suštini, tome zašto je važno i terminologiji koja se koristi. Zamisao je da se zajedničkim snagama mapiraju problemi u okruženju i upustiti se u proces pronalaska ideje za pokretanje društvenog preduzeća koje će mapirane probleme adresirati na inovativan način, a od vas načiniti društvenog preduzetnika.

Iako je fokus na potencijalu mladih da stvaraju promene, radionica je otvorena i za sve aktivne i zainteresovane građane i građanke, bez obzira na godine.

Ovaj događaj je deo serije radionica na temu društvenog preduzetništva koje će se održati u našem gradu i koji može poslužiti kao uvod i koristan trening za takmičenje Social Impact Award. Ovo takmičenje pruža priliku da se prijavite i uz adekvatnu pomoć razvijete plan za realizaciju sopstvenog društvenog preduzeća.

Šta je Social Impact Award?

Social Impact Award je edukativni program i takmičenje ideja za mlade od 15 do 30 godina koji razvija i implementira inovativna rešenja za društvene i ekološke probleme. Njihova misija je da promovišu duh društvenog preduzetništva kroz edukaciju, podršku i povezivanje. 

Projekat Social Impact Award sprovodi organizacija Razlivalište, u saradnji sa Erste bankom, Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora, Austrijskom razvojnom agencijom, Erste Fondacijom i Startit Centrima.

Prijava

Radionica će se održati u utorak, 20. marta sa početkom u 18 časova u Startit Centru Vršac u Milenijumu na adresi Omladinski trg 17.

Prisustvovanje radionici je besplatno, ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno da se prijavite putem ove forme.