R Markdown radionica na trećem R Ladies okupljanju

Meetup se održava u sredu 20. juna, sa početkom u 18 časova u beogradskom Startit Centru.

Marija Crnogorac - 14. Jun, 2018.

Ovog puta meetup počinjemo predavanjem profesorke Nadice Miljković, pod nazivom “R & I”. Nadica će pričati o tome kako se upoznala sa R-om, o svim prednostima rada u R-u, kao i kako je promenio način njenog rada.

Nakon toga, Tatjana Kecojević će održati radionicu o kreiranju izveštaja koji se mogu reprodukovati koristeći R Markdown. R Markdown dokumenti mogu se reprodukovati u potpunosti i podržavaju gotovo sve statičke i dinamičke output formate. Jedan R Markdown može se koristiti za čuvanje i izvođenje koda, kao i za generisanje visoko kvalitetnih izveštaja koji se mogu deliti sa publikom. Ovakve radionice je Tatjana već držala u Mančesteru i kroz svoje materijale brzo uvodi učesnice u praktičnu primenu R Markdowna.

Na kraju meetupa, ostavljamo prostor za druženje i razmenu iskustava. Grab a sticker & hang around! :)

Predavačice

Dr Nadica Miljković je završila osnovne, master i doktorske studije na ETF-u, a trenutno je docent na istom fakultetu. Bavi se biomedicinskim inženjerstvom sa akcentom na merenja i analizu biosignala. Studentima master studija predaje R na predmetu Tehnike obrade biomedicinskih signala TOBS.

Dr Tatjana Kecojević je dugogodišnja R programerka sa doktoratom iz statistike na Univerzitetu u Mančesteru. Osnovala je RLadies-Manchester grupe i DataTeka za obuku u R-u. Njeno interesovanje je u oblasti statističkog modeliranja, statističkog računarstva, statističkog kompjuterskog obrazovanja i svega što je vezano za #rstats.

Prijava

Događaj se održava u beogradskom Startit Centru, 20. juna sa početkom u 18 časova. Učešće na događaju je besplatno, a prijava je obavezna putem ove stranice.