Python meetup — studija slučaja migracije legacy podataka, 3. decembra u Novom Sadu

Meetup je zakazan za 18:30 časova.

Neda Kolić - 26. Novembar, 2018.

Nakon znatnog interesovanja i dobrih ocena publike u Beogradu, organizujemo Python meetup — studija slučaja migracije legacy podataka i u novosadskom Startit Centru, u ponedeljak, 3. decembra od 18:30 časova. Tema migracije velikih količina nasleđenih (legacy) podataka, biće obrađena prvenstveno iz ugla inženjera, ali i menadžmenta — takođe važnih aktera ovog procesa.

U prethodnih nekoliko meseci, jedna od najvećih brokerskih kuća u svetu prešla je sa legacy CRM-a na TradeCore-ov BrokerIQ sistem. Kao deo procesa, kompletna istorija podataka o klijentima migrirana je u novi sistem. Iskustva iz tog procesa biće tema nastupajućeg meetupa.

Biće predstavljeno nekoliko mogućih načina dolaska do rešenja, uz prikazan tok razmišljanja i argumente za i protiv svakog od njih, kao i konkretno rešenje kome se na kraju pribeglo. Usput će se proći kroz alate koji su korišćeni za migracije — pyodbc, pgfutter, Django and legacy data, kao i odgovarajući delovi koda.

Duži, tehnički deo će prezentovati Jovan Đaković, dok će perspektivu menadžmenta ukratko predstaviti Dragan Kovačević, koji će objasniti kako efikasno napraviti development workflow u ovakvoj situaciji, kao i sam proces testiranja.

Prijave

Prijave su otvorene za sve zainteresovane, do ispunjenja mesta. Nakon prezentacija, koje će trajati 40-60 minuta, posetioci su pozvani na networking sesiju, uz piće koje će biti obezbeđeno od strane organizatora, beogradske fintech kompanije TradeCore.