PyCon Balkan 2018 — otvoren poziv za predavače na prvoj Python konferenciji u Beogradu

Konferencija će biti održana od 16. do 18. novembra. Rok za prijavu predavača je 17. septembar.

Tanja Marin - 14. Septembar, 2018.

Ove jeseni, od 16. do 18. novembra zajednica Python Belgrade organizuje prvu Python konferenciju — PyCon Balkan 2018. Konferencija koja je nastala kao korak više i kao nastavak redovnih mesečnih okupljanja ove zajednice, biće održana u Hilton hotelu u Beogradu.

Prvi meetup Python Belgrade zajednice održan je 2015. godine, a do sada se oko nje okupilo 1400 stručnjaka, entuzijasta, ljudi koji svakodnevno rade ovim sa programskim jezikom, ali i dosta mladih talentovanih tinejdžera i studenata.

Kako bi udovoljili potrebama ove brzo rastuće zajednice organizatori su meetupe podigli na viši nivo organizovanjem konferencije, sa ciljem da se pomogne regionalnoj Python zajednici, kao i da se omogući protok informacija i razmena znanja između iskusnih međunarodnih stručnjaka i lokalnih entuzijasta.

PyCon Balkan konferencija će pokriti veliki broj tema koje su vezane za programski jezik Python kroz niz razgovora, panel diskusija, tutorijala, radionica i drugih edukativnih i networking aktivnosti. Teme koje će biti pokrivene na ovoj konferenciji će biti prilagođene različitim nivoima veština i interesa posetioca.

Više informacija o PyCon Belgrade 2018 konferenciji, koja će biti održana na engleskom jeziku, dostupno je na sajtu događaja.

Predavači

Predavači i govornici na konferenciji PyCon Balkan će biti eksperti u oblasti Pythona i stručnjaci iz IT industrije.

Organizatori su za sada potvrdili da će na konferenciji učestvovati nekoliko keynote predavača, a neki od njih su: Dejvid Krejmer (CEO, Sentry), Luka Kladarić (Chaos Manager, Sekura Collective), Ridvana Kan (developer, Zero One Bespoke Software) i Rasel Kit-Magi (Django core developer).

Više informacija o predavačima i njihovim predavanjima možete pronaći ovde.

Uz to organizatori pozivaju sve zainteresovane predavače, koji žele da svoje znanje i iskustvo podele sa drugima kroz kratke, petominutne prezentacije ili kroz duža, do sat vremena duga, predavanja, da se prijave u drugom krugu prijava za predavače. Zainteresovani se mogu prijaviti na sledećem linku, a rok za prijavu je 17. septembar.

Takođe, zajednica Python Belgrade poziva sve zainteresovane volontere koji bi pomogli u organizaciji, ali i na samoj konferenciji da se prijave popunom sledećeg formulara.

Karte

Konferencija PyCon Balkan 2018 će biti održana od 16. do 18. novembra u Hilton hotelu u Beogradu, a svi zaiteresovani posetioci ulaznice za ovaj događaj mogu kupiti ovde.