Pukka Themes zaradio titulu elitnog autora WP tema i penje se dalje uz startap merdevine

Pukka, beogradska ekipa koja se već 10 meseci uspešno bavi kreiranjem i prodajom specijalizovanih WordPress tema, dobila je još jednu potvrdu svog uspeha. Oni su od danas na Envato tržnici u grupi Elite autora za koje se kvalifikuju samo autori koji ostvare prodaju veću od 75.000 dolara.

Envato je kompanija koja ima u svom vlasništvu veći broj sajtova za prodaju, od kojih se možda najviše izdvaja ThemeForest.com, kao ubedljivo najpopularniji sajt na svetu za prodaju templejta za Web sajtove, kako HTML templejta, tako i WordPress, Drupal, Magento i drugih.

Ovo je već druga validacija njihovog uspeha jer su u januaru ove godine uvršteni i u Digital Trends Bundle  2014, listu koja bi trebalo da predvidi digitalne trendove u narednih godinu dana.

Pukka je posebno interesantna za Startit jer su deo ekipe koja je već duže vreme na rubu startap zajednice a ovo im je prvi preduzetnički poduhvat i MVP većeg plana koji uskoro planiraju da pokrenu. Do tad validiraju ideju postižući sjajne uspehe. Danas, manje od godinu dana od izbacivanja prve teme, oni su prepoznati i kao Elite autori na Envato tržnici WordPress tema.

filipPrvu i najuspešniju WordPress temu – Ubergrid, objavili smo sredinom decembra 2013. na Themeforestu, a već u januaru tema je izabrana u Digital Trends zbog svoje specifičnosti. Pored specifičnosti, tema je veoma jednostavna za instalaciju, što nam je veoma bitno.

Znamo da proces pravljenja Web sajta može biti stresan i za onog koji ga naručuje i za onog ko ga pravi, pa je naša vizija da pomognemo ljudima da sa našim proizvodima lako prave dobre Web sajtove a da pritom zadrže osmeh na licu.

Upravo ćemo lansirati i prvu besplatnu WordPress temu, a za sada se naše teme prodaju na različitim marketima, s tim da ćemo se u budućnosti najviše fokusirati na Themeforest.

Pukka radi iz Potkrovlja a 4 osnivača, Filip Ilić, Marko Jevtić, Dimitar Vuksanov i Sava Orbović su do sad zadovoljni napretkom i planiraju nove poduhvate. Njihove teme su za samo nekoliko meseci primećene i prodate više od 1,500 puta na ThemeForestu. Ovo priznanje je utoliko značajnije kada se uzme u obzir da je ThemeForest trenutno najveće tržište WordPress tema.

filipDolazak do statusa Elite autora za nas je ostvarivanja cilja “pre roka”, a istovremeno potvrda da smo na pravom putu i ogroman motiv za dalji rad. Status se dobija kada ostvarite određenu prodaju preko Themeforesta, a donosi to da će naše teme biti istaknutije, da ćemo imati pristup velikom broju tutorijala koji će nam omogućiti usavršavanje.

Pukka trenutno zapošljava Front End Developera i Web/UX Dizajnera i planira da krene u ozbiljnije osvajanje tržišta ali i predstavi nove ponude, planiraju WordPress plugin, kao i teme za druge CMS-ove. Ukoliko ste zainteresovani da se pridružite Pukka ekipi, pogledajte Startit poslove. Pukka je nastala iz težnje osnivača da se oslobode okvira rada za druge i svoje veštine i znanja primenjuju oslobođeni konvencija radnog vremena i kako kaže Filip:

filipLično, želeo bih da dokažem da možeš da radiš manje, a zarađuješ više (u poređenju sa nekim 9-17h poslom/client driven freelancom), a ostalo će već biti postignuto usput. Za sada smo na dobrom putu.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Dunja Lazić

 • Wednesday, 17. September 2014.

  Pozdrav ljudi,
  Obradovao sam se kad sam video da su usli u elite ali kad sam pogledao pse 40.000+ dolara zarade. Sto znaci da nisu elite i nema elite badge.

  http://themeforest.net/user/pukkathemes

  Jesam nesto prevideo? Ako jesam izvinjavam se :)

  Pozdrav

 • Wednesday, 17. September 2014.

  Male greske u kuckanju ali skontali ste sta sam hteo da kazem :D

 • Wednesday, 17. September 2014.

  Ćao Miloše, Pukka ekipa je tek jutros postala Elite autor tako da će proći neko vreme dok ne budu imali badge ali jesu ga zaradili, ostvarivši prihod preko 75,000$ :)

 • Wednesday, 17. September 2014.

  OK,
  Hvala na razjasnjavanju :)
  Pozdrav

 • Wednesday, 17. September 2014.

  Ćao Miloše,
  upravo smo dobili “elite” badge :)

  Pozdrav

 • Wednesday, 17. September 2014.

  Cestitke i puno srece u daljem radu :D

 • Monday, 13. October 2014.

  Ne razumem reklamiranje ove ekipe kada http://www.qodethemes.com/ koji su takodje iz srbije kidaju po themeforestu a da ne pricam prvo da su njihove teme kvalitet, a pukka tesko smece.

 • Monday, 13. October 2014.

  Ćao, Startit ne reklamira nikoga, pišemo o uspesima domaćih ekipa a ako Qodethemes žele da pišu o njima, mogu da nam se jave na kontakt@startit.rs jer uvek podržavamo zajednicu :)

 • Friday, 7. November 2014.

  @dizajner
  Da si dizajner skapirao bi da su Qode teski plagijatori, ni malo inovativni i originalni.

 • Saturday, 4. April 2015.

  +1 za Qode, pisite o njima, ljudi kidaju i prave kvalitetne i moderne teme za razliku od pukka themes, a takodje imaju i Power elite badge sto je daleko veci uspeh od ovde napisanog.

 • Sunday, 5. April 2015.

  Čemu ovi negativni komentari?

  Koliko sam primetio i Qode-u i Pukka themes-u dobro ide i bez pisanja o njima. Svaka čast i jednima i drugima.

  Kad neko ima uspeha na svetskom nivou, a kod nas ga osporavaju, meni to samo izgleda kao ljubomora, zavist itd. a uz te osobine nećete daleko dogurati, daj Bože da grešim.

  Pitanje za Pukka themes, a i ekipu iz Qode-a, da li ste raspoloženi, da li imate vremena da podelite neke savete sa nama kako se probiti na ThemeForestu, šta je sve potrebno da bi se zadovoljili njihovi kriterijumi…?

  Sve najbolje u daljem radu i jednima i drugima

 • Wednesday, 29. July 2015.

  Na koji način je WP theme dev/design shop tačno “startup?”

 • Thursday, 30. July 2015.

  Ćao Darko, nismo napisali da je startap :) Pukka nam je zanimljiva zbog njihovog brzog rasta i zato smo odlučili da pišemo o njima.

 • Wednesday, 21. September 2016.

  Ne razumem kako neko može da priča da su Qode plagijatori a da ne iznese neke činjenice, pa sve i da je tako, napraviti wp theme koja je nešto radikalno novo i da ne liči bar malo na već postojeće je jako težak posao. A sem toga, themeforest ima svoj department koji se bavi analizom koda i dizajna.

 • Šta ti je na umu?
  Dodaj komentar · Pravila diskusije

 • Unesite termine za pretragu