Pukka, beogradska ekipa koja se već 10 meseci uspešno bavi kreiranjem i prodajom specijalizovanih WordPress tema, dobila je još jednu potvrdu svog uspeha. Oni su od danas na Envato tržnici u grupi Elite autora za koje se kvalifikuju samo autori koji ostvare prodaju veću od 75.000 dolara.

Envato je kompanija koja ima u svom vlasništvu veći broj sajtova za prodaju, od kojih se možda najviše izdvaja ThemeForest.com, kao ubedljivo najpopularniji sajt na svetu za prodaju templejta za Web sajtove, kako HTML templejta, tako i WordPress, Drupal, Magento i drugih.

Ovo je već druga validacija njihovog uspeha jer su u januaru ove godine uvršteni i u Digital Trends Bundle  2014, listu koja bi trebalo da predvidi digitalne trendove u narednih godinu dana.

Pukka je posebno interesantna za Startit jer su deo ekipe koja je već duže vreme na rubu startap zajednice a ovo im je prvi preduzetnički poduhvat i MVP većeg plana koji uskoro planiraju da pokrenu. Do tad validiraju ideju postižući sjajne uspehe. Danas, manje od godinu dana od izbacivanja prve teme, oni su prepoznati i kao Elite autori na Envato tržnici WordPress tema.

filipPrvu i najuspešniju WordPress temu – Ubergrid, objavili smo sredinom decembra 2013. na Themeforestu, a već u januaru tema je izabrana u Digital Trends zbog svoje specifičnosti. Pored specifičnosti, tema je veoma jednostavna za instalaciju, što nam je veoma bitno.

Znamo da proces pravljenja Web sajta može biti stresan i za onog koji ga naručuje i za onog ko ga pravi, pa je naša vizija da pomognemo ljudima da sa našim proizvodima lako prave dobre Web sajtove a da pritom zadrže osmeh na licu.

Upravo ćemo lansirati i prvu besplatnu WordPress temu, a za sada se naše teme prodaju na različitim marketima, s tim da ćemo se u budućnosti najviše fokusirati na Themeforest.

Pukka radi iz Potkrovlja a 4 osnivača, Filip Ilić, Marko Jevtić, Dimitar Vuksanov i Sava Orbović su do sad zadovoljni napretkom i planiraju nove poduhvate. Njihove teme su za samo nekoliko meseci primećene i prodate više od 1,500 puta na ThemeForestu. Ovo priznanje je utoliko značajnije kada se uzme u obzir da je ThemeForest trenutno najveće tržište WordPress tema.

filipDolazak do statusa Elite autora za nas je ostvarivanja cilja “pre roka”, a istovremeno potvrda da smo na pravom putu i ogroman motiv za dalji rad. Status se dobija kada ostvarite određenu prodaju preko Themeforesta, a donosi to da će naše teme biti istaknutije, da ćemo imati pristup velikom broju tutorijala koji će nam omogućiti usavršavanje.

Pukka trenutno zapošljava Front End Developera i Web/UX Dizajnera i planira da krene u ozbiljnije osvajanje tržišta ali i predstavi nove ponude, planiraju WordPress plugin, kao i teme za druge CMS-ove. Ukoliko ste zainteresovani da se pridružite Pukka ekipi, pogledajte Startit poslove. Pukka je nastala iz težnje osnivača da se oslobode okvira rada za druge i svoje veštine i znanja primenjuju oslobođeni konvencija radnog vremena i kako kaže Filip:

filipLično, želeo bih da dokažem da možeš da radiš manje, a zarađuješ više (u poređenju sa nekim 9-17h poslom/client driven freelancom), a ostalo će već biti postignuto usput. Za sada smo na dobrom putu.