Šta je potrebno da bi se pokrenuo biznis? — prvo okupljanje žena preduzetnica u Startit Centru Vršac

Događaj je zakazan za sredu, 5. decembar, u 18 časova.

Marija Egerić - 21. Novembar, 2018.

Na radionici o ženskom preduzetništvu Startit Centar Vršac će 5. decembra u 18 časova ugostiti Sonju Dakić, majku, uspešnu preduzetnicu i mentorku, koja će svoje znanje i iskustvo podeliti sa svim ženama koje žele ili su već postale preduzetnice.

Na radionici, koja je koncipirana kao razmena iskustava, će svi, zajedničkim radom, doći do zaključaka šta je sve potrebno da bi se pokrenuo biznis ili pak šta je ono što nedostaje da bi posao bolje funkcionisao. Koje su to dodatne veštine na kojima je potrebno da se radi i da li je dovoljno da buduće preduzetnice budu samo hrabre i da imaju dobru ideju koju su spremne da realizuju?

O predavaču

Sonja Dakić je završila srednju školu za dizajn 1996. godine u Beogradu. Više od 10 godina je radila kao sekretarica, office manager i grafički dizajner u raznim firmama da bi rođenjem ćerke slučajno promenila profesiju. U želji da pronađe najbolje pelene za svoje dete postala je preduzetnica. Godine 2011. sa prijateljicom je osnovala preduzeće Daj Daj d.o.o, koje se bavilo proizvodnjom ekoloških platnenih pelena od bambusovog vlakna. Tokom razvoja svog biznisa uviđa značaj edukacije i daljeg usavršavanja i tokom  godina pohađa različite programe edukacije na temu preduzetništva i ličnog razvoja (British Council Srbija, Investment Ready Program u Beču, Smart akademija, NLP Institut). Danas svoja znanja i iskustva rado deli sa drugim preduzetnicima.

Od 2014. godine je mentorka i konsultantkinja u nekoliko programa (Superste, Social Impact Award, Unreasonable lab, Smart kolektiv, CDOP, GIZ) i članica žirija za programe preduzetništva (Junior Achievement, Trag Zelene ideje, Social Impact Award). Ove godine je pokrenula sopstveni šestomesečni mentorski program Živi*Radi*Voli u saradnji sa ICT HUB-om u Beogradu. Pored toga drži radionice i treninge o društvenom preduzetništvu, javnom nastupu, biznis modelovanju i srodnim temama.

Prijava

Radionica je zakazana za 5. decembar, u 18 časova u Startit Centru Vršac (Omladinski trg 17). Prisustvo na radionici je besplatno, ali je prijava obavezna putem ove forme.