Prvo IoT veče u beogradskom Startit Centru

Druženje je zakazano za 16. maj od 20:30.

Danica Kovač - 10. Maj, 2018.

U sredu, 16. maja u beogradskom Startit Centru po prvi put se organizuje IoT veče sa nekim od najzanimljivijih ljudi iz ove zajednice, koji će sa prisutnima podeliti svoja iskustva i znanja u ovoj oblasti.

Predavači tokom ovog događaje biće predstavnici AllThingsTalk, Bitgear i Telekom ekipe.

Teme i predavači

AllThingsTalk tim veruje da je IoT prilika da pojedinci i mala preduzeća razviju aplikacije na jedinstvenim skupovima zajedničkih podataka. Na IoT druženje AllThingsTalk šalje Stefana Topa, koji se inače bavi kreiranjem poslovnih odnosa i timova, a na ovom meetupu će predstaviti kako je moguće u partnerstvu sa jakim tržišnim igračima, pre svega telekom operaterima i hardver dizajnerima, podstaći zajednicu na razmenu podataka i zajedničku izgradnju novih IoT poslovnih ekosistema.

Bitgear Wireless Design Services je osnovan 2007. godine od strane grupe mladih elektroinženjera, a za ovaj meetup njihov osnivač se priprema da predstavi IoT product development metodologiju kroz primer razvoja LoRaWAN-baziranog security sistema. Pored toga što je osnivač, Dejan Dramićanin je i CEO Bitgeara. 

Na kraju, Tim za inovacije iz Telekoma Srbija će predstaviti plan otvaranja API-ja za poslovnu saradnju sa startapima, kao i opremanje IoT laboratorije za pokretanje mentorskog rada sa startapima u ovoj oblasti. Ovu prezentaciju će održati Srđan Kokolj i Vladimir Vujović, a za sva potencijalna pitanja pridružiće im se i Vladan Nešić.

Prijave

Događaj će se održati 16. maja sa početkom od 20:30 časova u beogradskom Startit Centru (Savska 5). Prisustvovanje je besplatno, ali je potrebno da se prijavite putem sledeće forme.