Prvi Xamarin meetup u Startit Centru Novi Sad

Meetup će se održati u utorak 12. decembra sa početkom u 18č, u Startit Community Baru.

Miloš Aleksić - 7. Decembar, 2017.

Xamarin je još uvek egzotična, ali ipak tehnologija koja uzima maha.

Slack, Pinterest, oLo i mnoge druge aplikacije su napravljene upravo uz pomoć Xamarina.

Kao cross platform development framework olakšava dilemu klijenata da li je primarnije razvijati aplikaciju za android, ili za iOS, pa se stoga sve češće odlučuju upravo za njega.

Xamarin je framework koji razvija Microsoft, a koristi C# i .NET framework za razvoj cross platform mobilnih aplikacija.

Pridružite nam se ako ste mobilni developer koji želi da sazna kako da koristi jedan code base za business logiku, ali i ako dolazite iz sfere desktop WPF developmenta, da saznate kako se vaše veštine mogu iskoristiti za mobilni razvoj.

Meetup je zamišljem u formi „lean coffee“ koncepta, koji je sjajan način da se vodi struktuiran sastanak bez agende.

Ukratko, svi prisutni će napisati na kartice pitanja koja ih najviše zanimaju u vezi sa temom, a Milan i Dejan će odgovarati na ona sa najviše glasova. Ideja je da se okupimo, popričamo o temi koja nas zanima, i pomognemo u stvaranju jedne nove zajednice.

Govornici:

Milan Keravica, kodira 5 godina, od toga 3 u Xamarinu u Crowded Room Studiju u Novom Sadu.

Dejan Dimitrijević je zainteresovan za cross platform development od 2012, a aktivno koristi Xamarin od sticanja licence 2014 godine.

Prijava

Događaj će se održati u utorak 12. decembra u 18č u Startit Community Baru. Prisustvo je besplatno, ali je prijava obavezna i vrši se putem ovog linka.