Fliiby je prvi srpski startap koji je dobio investiciju od LAUNCHuba!

Domaći startap Fliiby koji je nedavno izbacio treću verziju svog proizvoda dobio je investiciju od bugarskog fonda LAUNCHub u kome do sada, uprkos dobrim namerama sa obe strane, nije bilo ni jednog srpskog startapa.

LAUNCHub investira do 200.000€ po kompaniji, a konkretni uslovi investicije nisu poznati. Osim novčane podrške, Fliiby će dobiti i značajna mentorstva i zasigurno koristi od povezivanja sa ključnim partnerima i budućim investitorima.

Fliiby je jedan od najstarijih domaćih startapa, postoji već 7 godina, a u periodu dok je bio onlajn datoteka imao je čak i 6 miliona aktivnih mesečnih korisnika. Sada, u duhu promene tržišta, novi Fliiby teži da promeni budućnost digitalnog izdavaštva i omogući svim onlajn izdavačima da unovče sadržaj koji objavljuju.

Braća Nemanja i Vujadin Divjak, osnivači Fliibyja, su za početak veoma zadovoljni saradnjom i od nje očekuju samo još da bude bolja:

nemanja divjakLaunchub vidimo kao sledeci korak do Berlina, Sanfranciska ili Londona.

Od njih  očekujemo podršku u vidu saveta za dalji razvoj, tj. vid mentorstva na kojem su odmah počeli i da rade. Već nakon prvog sastanka sa njima osetili smo snažnu podršku za sam projekat i razumevanje onoga što radimo.

Fliiby tim nadalje planira da nastavi da usavršava svoj proizvod i privlači korisnike.

vujaNastavljamo rad na Fliiby platformi, usavršavanju programa monetizacije fajlova i dodavanju novih funkcionalnosti. Fokusiraćemo se na rast, sklapanje ekskluzivnih dilova sa izdavačima digitalnog sadržaja, fotografima, muzičarima, video producentima, itd.

Od lansiranja nove verzije, za manje od 6 meseci ekipa ima 25.000 novih korisnika i 1.000 novih izdavača koji su zajedno postavili više od 80.000 različitih fajlova. Posete se za ovo vreme mere u milionima, a tim tek sada planira da se agresivnije bavi marketingom.

Ovo nije prva investicija ovog tima, pre toga su dobili jednu od poslovnog anđela. Braća imaju iza sebe i jedan exit – gde su svoj proizvod prodali Kimu Dotkomu (koji stoji iza Megauploada).

Kako nam kažu, Fliiby već ima prihode, ali i izdavači koji su na njemu:

nemanja divjakKrenuli smo da zarađujemo od advertajzinga već od prvog dana, međutim ono što je najbitnije je da imamo izdavače koje isplaćujemo i koji zarađuju kroz naš model koji i jeste fokusiran na deljenje zarade sa njima.

Trenutni CPM (zarada na hiljadu pregleda) je dosta visok, zahvaljuljući kombinaciji banera i video reklama. Nismo još stigli do prelomne tačke (pokrivanje troškova), ali uz investiciju od LH upravo to planiramo.

Zrenjaninska ekipa ima i plan da se proširi, pa ako želite da im se pridružite možete da im pošaljete svoj CV “uz obrazloženje kako možete da doprinesete Fliiby, tako da postane i njihova” na jobs@fliiby.com. A ostale poslove možete naći na Startit Poslovima.

Predstavljamo poslodavca
3lateral-logo-1.png

3Lateral

Multidisciplinary team creating digital excellence

3Lateral develops innovative technologies enabling digitization of human motion and appearance at unprecedented level of realism. Our mission is to evolve through exploring abstract landscapes of art and science, exciting new technologies and, most importantly, through nurturing continuous multi-disciplinary communication and company values among our team members.

Zoja Kukić

Unesite termine za pretragu