Prvi Scala meetup održaće se u sredu 29. juna sa početkom u 18č u Startit Centru.

Prvi predavač je Mirko Francuski, koji je i inicijator ovog okupljanja. Mirko će održati predavanje na temu “The myth of Scala”. On će preneti trenutno stanje Scala-e i u kom smeru se razvija ceo ekosistem. Takođe, pokušaće da razbije neke mitove koji prate Scala-u godinama i da vas približi ovoj mešavini objektnog i funkcionalnog programiranja.

Mirko je Scala developer sa dve godine iskustva u samoj Scala-i i tri godine u Play Framework-u. Trenutno radi u Bakson/Ticketmasteru. U poslednje vreme je posebno zainteresovan za velike performantne sisteme.

Drugi predavač, Ivan Kuraj, će održati predavanje na temu “Design of languages embedded in Scala”, na kom će pričati o podršci i mogućnostima jezika Scala za pravljenje DSL-ova (Domain Specific Language), kao i iskustvima u dizajniranju i pravljenju SciFe-a, DSL-a i biblioteke za efikasno generisanje kompleksnih struktura podataka.

Ivan trenutno radi doktorat iz Computer Science and Artificial Intelligence na MIT-u. Sa Scala-om se upoznao pre pet godina, na master studijama na EPFL-u u Lozani, u trenutku kad je krenuo da sluša kurseve Martina Oderskija koji je tvorac jezika Scala. Njegova interesovanja uključuju teoriju programskih jezika i formalne metode.

Prijave

Prisustvo predavanju je besplatno, potrebno je samo da svoje prisustvo potvrdite ovde.