Prvi sastanak meetup grupe Data Science Club Belgrade 21. oktobra u Startit Centru

Meetup počinje u 18 časova, 21. oktobra, u Startit Centru u Beogradu (Savska 5).

Startit
12/10/2022

Na prvom sastanku meetup grupe Data Science Club Belgrade, koji se održava u petak, 21. oktobra, prisutni će imati priliku da čuju Alana Nikola (Alan Nichol), jednog od koautora DIET Deep Learning arhitekture za otkrivanje entiteta i komunikacionih namera u dijalogu u oblasti NLU (Natural Language Understanding), i suosnivača i CTO kompanije Rasa Technologies Inc. 

Kako se ističe, Rasa Technologies je startap i ujedno open-source tehnologija za razvoj konverzacijske AI (Conversational AI), među čijim investitorima se nalaze Andreessen Horowitz, Accel, i BSV, i čija rešenja koriste Forbes 200 kompanije za razvoj virtuelnih asistenata za svoje klijente.

O predavaču

Prema saopštenju, Alan Nikol je nakon studija fizičke hemije na Univerzitetu u Edinburgu u Škotskoj, doktorirao na Kembridžu, radeći na algoritmima mašinskog učenja u primeni u kompjuterskim simulacijama procesa na atomskoj skali, pre nego što se posvetio teškoj i izazovnoj oblasti razvoja konverzacijske AI i stvorio Rasa.

Kome je događaj namenjen?

Kako se navodi, ovaj meetup je dobra prilika za svakog ko radi kao Data Scientst, bilo da je početnik ili ekspert, kao i za ML inženjere, kompjutacione lingviste i sve one koji su zainteresovani za razvoje AI u oblastima NLP/NLU, da čuju izlaganje Alana Nikola, ali i da učestvuju u umrežavanju Data Science zajednice nakon predavanja.

Na događaju će takođe biti reči i o budućim susretima u okviru Data Science Club Belgrade i potencijalu za saradnju u mnogim oblastima.

Program:

19:00 – 19:45 Alan Nikol (Alan Nichol), Transformers in NLU and Dialogue talk

19:45 – 20:00 Q&A

20:00 – 20:30 Networking Data Science zajednice

Sponzor ovog prvog sastanka Data Science Club Belgrade jeste DataKolektiv, a događaj se realizuje i uz podršku Data Science organizacije Data Science Srbija.

Način prijave

Budući da prostor ima ograničen broj mesta, neophodna je prijava preko meetup stranice.

Startit

Objavio/la članak.

sreda, 12. Oktobar, 2022.

IT Industrija

🔥 Najčitanije