Prvi .NET meetup u Startit Centru — Front End & SSMS ekstendovanje

Pridružite nam se na našem drugom .NET meetupu, a prvom u prostoru Startit Centra koji zvanično otvaramo sledeće nedelje. Prijavite se preko forme pri dnu posta.

Milan Vukoje
26/10/2015

Naredne nedelje, u četvrtak 5. novembra od 18h, pravimo naš drugi .NET meetup, prvi u novom gradskom prostoru namenjenom IT profesionalcima i entuzijastima, Startit Centru. Na prethodnom izdanju se pokazalo da postoji veliko interesovanje za .NET sadržajima i druženjem, pa ćemo ih u narednom periodu praviti redovno.

Ovom prilikom ćemo pored podrazumevanog druženja i pića imati sledeća dva predavanja.

Miloš Đosović iz ApexSQL-a će održati brzu prezentaciju na temu “Black Art of writing SSMS extensions”. Obzirom da Sql Server Management Studio (SSMS) nema dobru podršku za pisanje ekstenzija kao Visual Studio, pisanje add-in-ova zahteva malo vračarenja, reverse-engineering-a i stare dobre refleksije.

Branko Radičević će nam pričati o “Front-end developmentu iz ugla .NET programera”. Branko je veteran .NET web razvoja, koji je pre godinu dana zaglavio na frontendu odakle ga više niko neće vratiti nazad. Pričaće nam kako se godinama podsmevao JavaScriptu i kako je bio prvo užasnut a zatim oduševljen frontend alatima i praksom. Dobićemo i pregršt korisnih saveta kako da krenemo njegovim putem, srušimo tabue i zagospodarimo browserima naših korisnika.

Prijavi se za učešće na ovom (besplatnom) događaju preko forme ispod:

Partner na meetupu

Organizovanje ovog događaja je pomogao ApexSQL, firma sa kancelarijama u Nišu i Beogradu, koja kreira sveobuhvatan set SQL Server DBA i alata za developere.

apex

 

Milan Vukoje

Objavio/la članak.

ponedeljak, 26. Oktobar, 2015.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

Boris

petak, 6. Novembar, 2015.

A da dodate link ka toj stranici u hamburger? Evo ja nigde ne mogu da nadjem link ka njoj ni na home-u ni na ovoj stranici.

Dejan

četvrtak, 5. Novembar, 2015.

Jel prvo ide predavanje o SSMS ili ...

Zoja Kukić

četvrtak, 5. Novembar, 2015.

Startit Centar je u Savskoj 5, na startit.rs/centar ima i mapa pri dnu :)

Boris Prpić

četvrtak, 5. Novembar, 2015.

A gde je Startit Centar? Neka adresa negde na sajtu?

Marko

sreda, 28. Oktobar, 2015.

Nadam se da će Branko biti i na Youtube-u. ;)