Prvi indie game development meetup u novosadskom Startit

Prvi indie game development meetup će biti održan u četvrtak, 11. jula, od 18 časova.

Jelena Voćkić - 4. Jul, 2019.

U četvrtak, 11. jula, od 18 časova biće održan prvi indie game development meetup organizovan u saradnji sa Serbian Games Association. Na ovom meetupu posetioci će imati priliku da čuju tri predavanja, a nakon predavanja će moći da ostanu da se druže uz osveženje i deljenje game dev iskustva.

Predavači

Prvi predavač je Goran Aleksić, Dev/LiveOps za mobile igrice u kompaniji Hora Games. On će govoriti o CI/CD za Unity projekte putem Gitlab-a i fastlane-a, zatim o high availability backend infrastrukturi na AWS-u, primeni remote config-a na backendu za dinamičke promene game balance-a, A/B testiranje, i održavanju gejming događaja na nedeljnom nivou.

Drugi predavač je Marko Gardijan, zaposlen u studiju Yboga, gde je zadužen za celokupan proces pravljenja igre Dream Hospital. Kroz predavanje će proći sve od ideje i istraživanja tržišta, preko pravljenja prototipa i prve zvanične verzije, do svega što treba da znaju game developeri kada traže izdavača, pripremaju marketing i lokalizaciju i konačno,objavljuju igru.

Treći predavač je Luka Ćurčić, developer sa više od 5 godina iskustva u različitim tehnologijama — od programiranja i razvoja igara do web developmenta i grafičkog dizajna. Trenutno CEO u Marble It, osoba koja ceni sve forme umetnosti. Počeo kao grafički dizajner i frontend developer, kasnije promenio fokus na game dev i pokrenuo Frisky Fatal.

Prijava

Prvi indie game development meetup će se održati u četvrtak, 11. jula od 18 časova u Startit Centru Novi Sad (Miroslava Antića 2). Ulaz je slobodan, samo je potrebno da potvrdite prisustvo ovde.