Prvi Game Jam Festival ovog avgusta u novosadskom Startit Centru

Indiestellar zajednica ovog avgusta organizuje prvi Game Jam Festival u novosadskom Startitu, dosada najveći Indiestellar događaj.

Marija Savić - 30. Jul, 2018.

Game Jam Festival je zapravo game jam koji traje 21 dan, tokom kojeg će učesnici imati priliku da dožive potpuni indi game development. Od ideje, razvoja, marketinga do publishinga i recenzija.

Svake subote od 11. avgusta do 1. septembra u terminu od 12 do 19 časova, prijavljeni timovi će imati priliku da dođu u novosadski Startit Centar i odslušaju predavanja na temu game developmenta od ljudi iz industrije. Nakon predavanja biće održana kratka feedback sesija, gde će timovi međusobno i zajedno sa predavačima diskutovati o trenutnom stanju njihovih igara nastalih tokom Jama, a veče će biti nastavljeno u novosadskom Kulturnom centru LAB. Tokom subotnjeg dana učesnici će moći da rade na igrama u Startitu, a ostalim danima odakle god učesnicima odgovara (od svoje kuće, kancelarije, kafića, parka, coworkinga…).

Svaki tim će na kraju festivala (1. septembra) svoju igru uploadovati u jedan unikatan bundle na itch.io, koji će se prodavati za simboličnu cenu (prethodno izglasanu poslednjeg dana festivala), a od svake prodate kopije će dobijati deo zarade.

Prijava

Game Jam Festival će biti održan od 11. avgusta do 1. septembra u novosadskom Startit Centru (Miroslava Antića 2). Prisustvo događaju je besplatno, ali je prijava obavezna popunom ovog formulara.

Svi prijavljeni će blagovremeno biti obavešteni o preciznoj satnici festivala kao i o detaljnijim pravilima ovog događaja.

Za sve novosti vezane za Game Jam Festival pratite Indiestellar facebook stranicu kao i njihov discord kanal.