Prvi Fem health-tech forum o ženskom zdravlju u Startit Centru Beograd

Organizacija AFA (All for All) otvara temu ženskog zdravlja na prvom Fem health-tech forumu 27. aprila.

Stefan Alidini
18/04/2023

Organizacija AFA (All for All) otvara temu ženskog zdravlja na prvom Fem health-tech forumu 27. aprila u Startit Centru Beograd.

Kako se navodi u saopštenju, na forumu će govoriti svetski stručnjaci iz različitih oblasti o tome kako očuvati vitalnost i dugovečnost žena, koje žive duže od muškaraca, ali imaju manje kvalitetnih godina zdravlja, što utiče na njihove kognitivne i fizičke sposobnosti i blagostanje, posebno u profesionalnom životu.

Teme foruma biće rana dijagnostika i skrining karcinoma dojke (u skladu sa nacionalnom kampanjom „Rak je izlečiv”), prevencija i lečenje raka dojke, grlića materice i jajnika, smanjenje rasta raka pluća kod žena. Biće reči i o reproduktivnom zdravlju, biološkom satu, hormonskim disbalansom i njegovim posledicama, neplodnosti, vantelesnoj oplodnji i menopauzi.

Deo programa će biti posvećen autoimunim bolestima koje u 78% slučajeva pogađaju žene, kao i pogrešnoj dijagnozi srčanog udara kod žena koja je 50% češća nego kod muškaraca, mentalnim zdravljem žena nakon COVID 19 pandemije, zdravim načinom razmišljanja i života za dugovečnost, kao i novim tendencijama u medicinskim tehnologijama i biotehnologijama.

Na Fem Health-Tech Forumu 2023 će znanje podeliti naučnici, inovatori i stručnjaci iz zemlje i inostranstva. Prema sopštenju, među govornicama će biti prof. dr Svetlana Vujović, načelnica Nacionalnog centra za infertilitet i endokrinologiju KCS, potom dr Staša Stanković sa Kembridž univerziteta, dr Ivana Kostić sa Svetske banke, Mihal Lebental Anderson iz izraelskog startap studija Impact 51, Ana Govedarica iz Roche d.o.o, Marijana Vasilesku iz MediGroup, dr Vesna Danilovac, psihoterapeut, kouč i edukator, Tijana Nikolić, rekorderka u ronjenju na dah i mnogi drugi.

Podsetimo, AFA (All For All) je osnovana 2016. godine i bori se za rodnu ravnopravnost uz podjednako uključivanje muškaraca, okupljanjem kompanija, organizacija, institucija, i pojedinaca. Organizaciju Fem Health-Tech Foruma 2023 pomogli su partneri Roche d.o.o, MediGroup i Ambasada Izraela u Srbiji, Startit centar Beograd, kao i mediji – Telegraf.rs i Lepa i srecna – Mondo.

Prijave za učešće su otvorene i mogu se poslati na [email protected]. Više informacija dostupno je na linku.

Stefan Alidini

Objavio/la članak.

utorak, 18. April, 2023.

IT Industrija

🔥 Najčitanije