Prva zajednička investicija za SC Ventures i ICT Hub Ventures odlazi u crnogorski speech-to-text startap

Crnogorski startap Om3ga Solutions koji razvija softver Daktilograf danas je objavio vest o udruženoj investiciji dva lokalna investiciona fonda.

Crnogorski startap Om3ga Solutions dobio je zajedničku investiciju South Central Ventures i ICT Hub Ventures za razvoj softvera “Daktilograf” koji automatski pretvara govor u tekst.

Daktilograf razvija tehnologiju prepoznavanja govora koja podržava južnoslovenske jezike i nema ograničenja u broju reči koje prepoznaje. Softver je namenjen prvenstveno novinarima za automatsku transkripciju audio zapisa i kao pomoć za transkripte sastanaka odbora velikih korporacija. Kako navode iz kompanije, pozicioniraće se na tržištu prepoznavanja govora i glasa, čiji se rast procenjuje na 31,82 milijarde dolara do 2025. godine.

Ovo je ujedno prva zajednička investicija za lokalne fondove South Central i ICT Hub Ventures, i njihova prva investicija u Crnoj Gori.

Predstavljamo poslodavca
SAP-157x157-1.png

SAP

SAP je globalni lider koji se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje.

SAP se bavi razvojem cloud rešenja za prodajne i marketing timove, kao i cloud rešenja za on-line učenje. Preko 4.800 organizacija u svim industrijama oslanjaju se na SAP rešenja u optimizaciji lead to money procesa, kako bi sklopili više dogovora za više novca, u rekordnom roku.

Nevenka Rangelov

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu