Prva konferencija posvećena ženskom preduzetništvu u oblasti biotehnologije u našoj zemlji

Fab Forum, konferencija posvećena ženskom preduzetništvu u oblasti biotehnologije u našoj zemlji biće održana 21. septembra na Metropolitan univerzitetu u Beogradu s početkom u 10 časova. Cilj konferencije je stvaranje razvijene zajednice ženskih eksperata u ovoj oblasti koje će biti u stanju da se međusobno podrže, razmjenjuju iskustva i zajedno pokreću novi biznis u oblasti biotehnologije.

Organizatorka konferencije dr Ivana Gađanski kaže da preduzetnicama u biotehnologiji nedostaje mnogo veća podrška države i nevladinog sektora i da je upravo zbog toga žensko preduzetništvo ostalo neiskorišćen resurs privrednog razvoja.

Stoga je u Srbiji pokrenut projekat Fab Lab u okviru kojeg se organizuje predstojeća konferencija, a jedan od ciljeva je da naučnicama i studentkinjama olakša pokretanje sopstvenog biznisa i da ih ohrabri u tome.

gadjanski200Danas svuda u svetu osnovna istraživanja dobijaju sve manje novca i da bi ta istraživanja opstala mora da postoji neki komercijalni proizvod ili klinička primena dobijenih rezultata. Stoga naučnici danas moraju da razmišljaju na komercijalniji način i češće pokreću biznis zasnovan na svojim istraživanjima, posebno u Srbiji gde je finansiranje nauke izuzetno loše.

Preduzetnički duh naučnika može da bude i pokretač privrednog razvoja, o čemu svedoče iskustva najrazvijenih zemalja u kojima je ženski biznis ekspanziju doživeo još početkom devedesetih godina prošlog veka.

Fab Forum će okupiti neke od najboljih stručnjaka iz oblasti biotehnologije iz regiona i sveta, među kojima su profesorka biomedicinskog inženjeringa na Univerzitetu Kolumbija dr  Gordana Vunjak-Novaković, profesorka Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu dr Bojana Obradović, direktor biotehnološke firme Genos iz Hrvatske dr Gordan Lauc, tehnička direktorka slovenačke biotehnološke kompanije Educell dr Nevenka Kregar Velikonja, naučna saradnica Cryosave banke matičnih ćelija dr Mima Fazlagić, direktorka Centra za promociju nauke Aleksandra Drecun, kao i profesorka globalnog biznis menadžmenta iz SAD dr Klaris Molad.

Prisustvo je besplatno uz prethodnu prijavu

Prisustvo na Forumu je besplatno, uz prethodnu registraciju na zvaničnom sajtu Fab Lab-a (www.fablab.rs), gdje možete da pronađete i više informacija o samom projektu, detaljan program Foruma, kao i listu govornika i panelista.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Uglješa Erić

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu