Projekat „Programeri za Novosađane” — programeri kreiraju rešenja za probleme koje imaju građani

Rok za prijavu ideja je 12. jul, dok će hakaton biti održan u septembru.

Tanja Marin - 18. Jun, 2019.

Kompanija Vega IT treći put organizuje projekat pod nazivom Programeri za Novosađane” sa ciljem da izradom softverskih rešenja poboljša kvalitet života u Novom Sadu, a svi građani imaju mogućnost da daju svoje predloge. 

Mogućnost da šalju predloge nekomercijalnih ideja koje će putem aplikacija, sajta ili programa pomogli razvoju zajednice, imaju udruženja, nevladine organizacije i pojedinci. Nakon isteka roka za slanje prijava (12. jul) građani će moži da glasaju na Facebook stranici kompanije za predložene ideje.

Ideje sa najviše glasova biće zadaci na kojima će raditi nekoliko timova programera i dizajneratokom septembarskog četrdesetosmočasovnog hakatona, koji će ujedno biti i završni događaj projekta „Programeri za Novosađane”. Timovi će raditi na softverskim rešenjima koja će kasnije biti data na upotrebu građanima. 

Na isti način je tokom prethodna dva izdanja razvijeno 11 projekata, poput mobilne aplikacije za Centar za prevenciju samoubistava „Srce”, aplikacije „Fruškać”, vebsajta za Novosadsku biciklističku inicijativu, vebsajta za bazu retkih bolesti, itd.

Prijava

Svi zainteresovani pojedinci, nevladine organizacije i udruženja svoje ideje za projekat „Code for a cause — Programeri za Novosađane” mogu podneti popunom ovog formulara. Rok za prijavu ističe 12. jula.