Besplatan kurs programskog jezika R za Data Science u Startit Centru — Prijave otvorene

Nauči besplatno osnove baratanja podacima i rad sa osnovnim statističkim modelima u programskom jeziku R sa nama

Tanja Mladenović
12/04/2016

Data Science zajednica Srbije u saradnji sa Startitom organizuje besplatan kurs —Uvod u programski jezik R za Data Science

Poznavanje ovog programskog jezika predstavlja jednu od najvažnijih pretpostavki za rad u savremenoj Data Science, izazovnoj profesiji koja okuplja istraživače i praktičare u zajednicu za koju se globalno projektuje ogroman broj novih radnih mesta u godinama pred nama.

Osnovni preduslov za pohađanje kursa Uvod u R za Data Science je da imate iskustvo prethodnog programiranja u ma kom programskom jeziku koji nije isključivo deskriptivne prirode (PASCAL, C, C++, FORTRAN, BASIC, Java, JavaScript, Python… više ili manje bilo šta preko HTML i CSS).

Preduslov nije da vaše iskustvo bude profesionalno niti elaborirano na bilo koji drugi način: u suštini, ako ste već upoznati sa strukturama podataka u nekim proceduralnim i/ili objektno orijentisanim programskim jezicima, elementima kontrole toka, funkcijama i sl – slobodno možete da se bacite na učenje programskog jezika R sa nama!

Kurs će držati Branko Kovač, Data Analyst u CUBE Risk Management Solutions i jedan od osnivača Data Science zajednice, i Dr Goran S. Milovanović, Data Scientist, DiploFoundation. Polaznici će sa Brankom proći važne osnove programiranja u R-u, dok će sa Goranom raditi na primeni osnovnih statističkih modela u R kroz studije slučaja sa konkretnim projektnim zadacima, što bliže pitanjima neposredne primene.

Za učešće se možete prijaviti ovde, gde ćete, osim forme za prijavu, pronaći kratki opis kursa, kao i nekoliko kratkih uslova za učešće. Uvodni kurs počinje 28. aprila 2016, odvijaće se u dvočasovnim sesijama u prostorijama Startita svakog četvrtka, imaće deset sesija, a o prvom sastanku će polaznici biti obavešteni odmah posle završetka selekcije.

Pridružite nam se da zavrtimo R zajednicu kod nas zajedno!

Tanja Mladenović

Objavio/la članak.

utorak, 12. April, 2016.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

Nevenka Rangelov

ponedeljak, 8. Januar, 2018.

Hej Vesna, uskoro ćemo organizovati novi R kurs u Beogradu, biće objavljena informacija kod nas na sajtu. :) Pozdrav

Vesna

nedelja, 31. Decembar, 2017.

Poštovani, da li je u planu da se opet organizuje ova obuka? Unapred hvala. Pozdrav, Vesna

Marko Jovanovic

petak, 22. April, 2016.

Jedno pitanje. Kasno sam saznao za ovaj kurs, a vidim da je danas bio zadnji dan za prijavu, prijava je sada zatvorena. Da li biste mi izašli u susret i prihvatili i moju prijavu makar za tu online verziju kursa. I sa njom bih bio prezadovoljan. Hvala unapred. Pozdrav!

Miloš

četvrtak, 21. April, 2016.

Super ideja! Dobrodošli ste u Kragujevac, gde vam mogu obezbediti besplatan i potpuno adekvatan prostor za kurs (digitalni kabinet osnovneškle u centru grada, opremljen klimom, projektorom i sa 20 radnih mesta na računarima). Drago mi je ako mogu pomoći u širenju znanja. Ako ste zainteresovani, slobodno me kontaktirajte na: [email protected] Pozdrav, Miloš

Ko pita ne skita

četvrtak, 21. April, 2016.

Da li je potrebna prijava i za one koji bi da prate preko strima?

Goran S. Milovanović

ponedeljak, 18. April, 2016.

Da pokušam da odgovorim na više pitanja u ovom jednom komentaru :) Posle samo nedelju dana od kako su prijave za kurs Uvod u R za Data Science otvorene, prikupili smo više od 220 prijava. Uzimajući u obzir da je kapacitet kursa 15, možda 20 polaznika, selekcija će biti napeta, jer smo zaista dobili sjajne prijave. To takođe znači da ovo sigurno neće biti jedini ovakav kurs koji ćemo Branko i ja dati. To takođe znači da ćemo napraviti online verziju kursa koju će moći da prate i oni koji ne budu mogli da nam se pridruže u Startit Centru. Ostajemo u kontaktu, hvala vam! Novi Sad: dogovorićemo se, ne vidim zašto ne bismo napravili tako nešto i kod vas, naprotiv, biće zadovoljstvo! Pozdrav, Goran

Lala

četvrtak, 14. April, 2016.

Odlična ideja! Hoće biti nešto slično i za Novosađane? :)

Dejan

četvrtak, 14. April, 2016.

Da li će za polaznike kursa možda biti organizovan "selection day"?

Sanja

sreda, 13. April, 2016.

A do kada su otvorene prijave?

Tanja Mladenović

sreda, 13. April, 2016.

Ćao, Iva! Posle podne, od 19č :)

Iva

utorak, 12. April, 2016.

Da li se zna bar otprilike vreme odrzavanja casova cetvrtkom, pre podne ili posle podne? Radim, a pretpostavljam da ima verovatno jos takvih zainteresovanih?