Proces akvizicije kompanije — iskustva iz IT industrije u novosadskom i beogradskom Startit Centru

Događaj će biti održan u novosadskom Startit Centru 10. juna od 18 časova i u beogradskom Startit Centru 13. juna od 18 časova.

Jelena Voćkić - 31. Maj, 2019.

Predavanje će biti održano u Startit Centru u Novom Sadu (10. juna u 18 časova), a zatim i u Beogradu (13. juna u 18 časova). Na predavanju će Danijela Matović, senior menadžer u odeljenju Savetovanja pri poslovnim transakcijama i Adam Kovač, senior u odeljenju Savetovanja pri poslovnim transakcijama, kao predstavnici M&A tima kompanije EY, podeliti iskustva o akvizicijama IT kompanija u Srbiji i regionu.

Danijela i Adam su radili i rade na akvizicijama outsourcing (PSTech) i product-based (3Lateral) kompanija, aplikacijama sa preko 30 miliona korisnika, kao i u IoT, E-commerce i industriji online medija.

Predavači će se potruditi da ovo ne bude još jedno predavanje na kome ćete preći kilometar skrolovanjem po društvenim mrežama, već da u živoj diskusiji odgovore na FAQ na temu akvizicija:

Nakon predavanja i javne sekcije sa pitanjima i odgovorima, nastaviće se razgovor u neformalnoj atmosferi uz posluženje.

Kome je namenjeno?

Predavanje je namenjeno svima koji žele da čuju uopšteno kako izgleda proces prodaje ili kupovine kompanije i šta je to specifično u procesu za IT industriju. CEO i CFO pozicije, kao i vlasnici IT kompanija ili startup-a će imati najviše koristi, ali se mogu prijaviti svi koje tema zanima.

Predavači

Danijela Matović je Senior Menadžer u odeljenju Savetovanja pri poslovnim transakcijama u kompaniji EY, s posebnim fokusom na oblast Merdžera i Akvizicija u kojoj ima više od 10 godina iskustva. Vodila je M&A projekte, projekte vrednovanja kompanija, kao i podrške prilikom pronalaženja finansijskih sredstava. Posebna oblast interesovanja joj je vrednovanje nematerijalne imovine (brendova, korisničkih baza, goodwilla). Najskorije je radila na projektu prodaje kompanije 3Lateral.

Adam Kovač je Senior u odeljenju Savetovanja pri poslovnim transakcijama u kompaniji EY, s fokusom na oblast Merdžera i Akvizicija u kojoj ima 5 godina iskustva. Iako se specijalizuje za IT/Tech, radio je u brojnim industrijama i za kupce i za prodavce kompanija. Najskorije je radio na projektu prodaja kompanije 3Lateral, a kao jedan od značajnijih angažmana izdvojio bi i projekat prodaje SBB/United Grupe u ukupnoj vrednosti transakcije od 3 milijarde dolara.

Prijava

Predavanje će biti održano na dve lokacije:

Prisustvo je besplatno, ali je prijava obavezna na sledećem linku.