Nakon uspešnog prvog meetupa Java Community-a kome je prisustvovalo oko 130 Java programera, ova zajednica najavljuje drugi događaj.

Prvi meetup održan je s ciljem formiranja nove zajednice koja će okupljati ljude koji rade u Javi. Na tom događaju, pomenuto je kako će se na narednim uglavnom baviti konkretnim tehničkim konceptima za koje postoji interesovanje članova zajednice. Tako će drugi meetup Java Community biti posvećen konkurentnom programiranju.

Predavač je Petar Partlov (Nordeus). On je osnivač zajednice i njega ste imali priliku da čujete i na prošlom meetupu. Programira u Javi devet godina, radio je na enterprajz aplikacijama i sistemima, a sada radi u industriji igara. Petar najavljuje dinamičan i sadržajan meetup:

petarpartlovBiće reči o osnovnim principima konkurentnog programiranja u Javi, kao i strukturama podataka koje se pri tome koriste. Obuhvatićemo sve ono što je potrebno da znate da bi konkurentnim problemima u Javi pristupili na pravi način. Očekujte dosta primera i koda, a mi od vas očekujemo dosta pitanja i fidbeka.

Da bi se predavanje razumelo potrebno je znanje Java programskog jezika, kao i osnovno poznavanje koncepta niti.

Prijava

Pedavanje će se održati u Startit Centru u Savskoj 5, u ponedeljak, 21. novembra, od 19 sati. Sve Java programere koje zanima konkurentno programiranje pozivamo da nas posete. Za događaj se možete prijaviti ovde.