Primena nauke o podacima u različitim tehnološkim oblastima u fokusu Data Science konferencije

Konferencija posvećena nauci o podacima će biti održana 19. i 20. novembra.

Data Science konferencija će biti održana u beogradskom Hotelu Hyatt Regency 19. i 20. novembra. Tokom konferencije će biti pokriven širok spektar tema poput: veštačke inteligencije, mašinskog učenja, poslovne inteligencije, vizualizacije podataka, digitalne transformacije, velikih podataka, inženjeringa, kao i mnogih drugih.

Program konferencije je podeljen u pet paralelnih programskih celina, a sastojaće se iz predavanja, tehničkih tutorijala i radionica. Govori će biti podeljeni na početni, srednji i napredni nivo, a posetioci će moći da biraju koji tip predavanja žele da posete: tehnički, biznis ili akademski tip.

Uoči konferencije (od 16. do 18. novembra) svi zainteresovani će imati priliku da prisustvuju nekom od tehničkih tutorijala. Oblasti koje će tokom tutorijala biti pokrivene su: početni i napredni tutorijali o data vizualizaciji pomoću Tableau-a, korišćenje Apache Hadoop-a, osnove veštačke inteligencije (AI), prediktivne analize, mašinsko učenje u Python-u i R-u, kao i mnogi drugi. 

Više detalja o konferenciji dostupno je na sajtu događaja.

Predavači i predavanja

Erin Ledel će podeliti svoje iskustvo o razvoju otvorenih platformi za AI i ML modelovanje. Tari Sing će se fokusirati na veštačku inteligenciju i praktične primere kako da korišćenjem AI učinimo svet boljim mestom. Piter Morgan iz kompanije Deep Learning Partnership će govoriti o veštačkoj intelgenciji opšte namene (engl. AGI) i gde ona može odvesti svet. Tema predavanja Sotirisa Joanidisa će biti deljenje podataka između privatnih kompanija i istaživačkih centara, kao i na koji način se to može praktično monetizovati. Džon Laban će govoriti kako OCP može poboljšati koncept Big Data i mašinskog učenja. Natali Delić iz kompanije VIP mobile će se fokusirati na primenu nauke o podacima u poslovanju u kompaniji za telekomunikacije.

Više informacija o ostalim govornicima dostupno je ovde, a kompletan program konferencije na ovom linku.

Radionice

Uoči konferencije, 18. novembra, će u biti održane dve poludnevne besplatne radionice koje imaju za cilj da polaznici razviju nove veštine i nauče kako se nauka o podacima primenjuje u praksi.

Svi zainteresovani studenti tehničkih fakulteta, IT profesionalci ili početnici u oblasti nauke o podacima se za učešće na radionicama mogu prijaviti do 28. oktobra na ovom linku, gde mogu naći i više informacija o samim radionicama. Izabrani kandidati će uz učešće na radionicama dobiti priliku i da učestvuju na konferenciji.

Ulaznice

Data Science konferencija će biti održana 19. i 20. novembra u Hotelu Hyatt Regency. Svi zainteresovani karte za ovaj događaj mogu kupiti na sajtu konferencije.

Uz kupljenu ulaznicu svaki posetilac će imati priliku da učestvuje na jednom od tehničkih tutorijala, koji će biti održani od 16. do 18. novembra u Startit Centru Beograd (Savska 5).

Predstavljamo poslodavca
admin-ajax.php-3-1-1.png

Quantox

Tim iz cele Srbije.

Quantox je posvećen tim IT stručnjaka sa više od decenije iskustva u proizvodnji web i mobilnih aplikacija za klijente iz preko 15 zemalja širom sveta. Veoma samouvereno kreiramo apsolutno svaku vrstu digitalnog proizvoda, od desktop i mobilnih aplikacija, do uređaja za virtuelnu realnost.

Tanja Marin

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu