Primena grafičkog dizajna u interaktivnim medijima — radionica u Startit Centru Beograd

U utorak, 26. marta, sa početkom u 18 časova biće održana interaktivna radionica u beogradskom Startit Centru.

Marija Jevtić - 7. Mart, 2019.

Ako jedna slika govori hiljadu reči – onda jedna animacija govori deset hiljada. Zato će uz malo truda i jednostavne alate prisutni naučiti da učine svoj sadržaj atraktivnijim, dodajući pokret grafičkim elementima.

U utorak, 26. marta, pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u beogradskom Startit Centru od 18 časova na radionici posvećenoj stvaranju animacija. Radionica predstavlja prolazak kroz proces pravljenja jednostavne “flat” animacije.

Prisutni će na različitim primerima videti kako jednostavna animacija može da doprinese sadržaju interaktivnih medija, tako što povećava interesovanje korisnika. Takođe će raditi i na konkretnom primeru sa pripremljenim fajlovima za jednostavnu flat animaciju. Uz pomoć predavača, učesnici će proći i kroz proces pripreme i čuvanja animacija za određene medije.

Za ovu radionicu će biti potrebni Adobe Illustrator, Adobe After Effects + online programi i resursi.

Kome je namenjena radionica?

Ova radionica je osmišljena za grafičke dizajnere koji imaju određeno iskustvo u izradi jednostavnih ilustracija ili ikonica. 

Predavači

Nikola Dimitrijević, Senior Designer, uz asistenta Marinu Rajić, Junior Designer.

Prijava

Događaj će se održati 26. marta od 18 časova u beogradskom Startit Centru (Savska 5). Prisustvo je besplatno. Broj učesnika na radionici ograničen, a selekcija će se raditi na osnovu priloženih portoflija ili radova. Prijave su otvorene do 19. marta.