Primena Data Science-a u telekomunikacijama i otvorenim podacima — meetup na temu Data Science-a u beogradskom Startit Centru

Meetup će biti održan 12. septembra sa početkom u 18 časova.

Uroš Nedeljković - 8. Septembar, 2019.

U četvrtak, 12. septembra, biće održan meetup posvećen nauci o podacima, ali ovaj put kroz primenu u telekomunikacionoj industriji i otvorenim podacima.

Kroz dva predavanja, posetioci će saznati koji su aktuelni projekti, koji se alati koriste, sa kakvim izazovima se data scientist-i suočavaju i koje su naučene lekcije.

Milena Rajković i Mirna Škobalj, će kroz temu Data u Vip — Data je V.I.P” opisati kako koriste podatke u svojoj kompaniji, koje alate koriste i zašto. Neki od najvećih izazova sa kojim se susreću su predviđanje ponašanja korisnika, njihovih želja i potreba, saobraćaja i malicioznog sadržaja.

Sanja Nasevski, čija je tema „Bolji pristup inkluzivnom ograzovanju u Srbiji”, govoriće o tome kako to obrada podataka može da doprinese boljem školskom sistemu u Srbiji.

Prijava

Meetup će biti održan 12. septembra sa početkom u 18 časova u prostorijama Startit Centra Beograd (Savska 5). Ulaz na događaj je besplatan, ali je se potrebno prethodno prijaviti putem forme.