Prilika za fintech startape — prijavite se za regionalni Elevator Lab Challenge i izborite se za nagradu od 10.000€ i akceleratorski program u Beču

Regionalni Elevator Lab Challenge organizuje Raiffeisen banka, a prijave su otvorene do 10. avgusta.

Ana Petrović - 3. Avgust, 2019.

Ovog leta će se održati regionalno takmičenje fintech startapa, Elevator Lab Challenge, u organizaciji Raiffeisen banke u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji. Nakon tri lokalna takmičenja u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu, pobednici sva tri takmičenja imaće priliku da se bore na regionalnom finalu u Beogradu.

Učešćem na lokalnom takmičenju startapi će imati priliku da osvoje nagradu od 5.000 evra i plasiraju se u finale regionalnog takmičenja u Beogradu, kao i direktan plasman u polufinale globalnog Elevator Lab Programa Raiffeisen Bank International u Beču. Osim toga, ovo je prilika za sve startape da dobiju vredne povratne informacije o svom proizvodu od relevantnih stručnjaka iz industrije.

Pobednike regionalnog takmičenja očekuje nagrada od dodatnih 5.000 evra, plasman u polufinale globalnog Elevator Lab Programa Raiffeisen Bank International, sastanak sa višim menadžerima iz sve tri Raiffeisen banke koje organizuju takmičenje i menadžerima Raiffeisen Bank International-a, široka medijska pokrivenost, trening za predstavljanje ideje poslovnim klijenima i druge pogodnosti. 

Najbolji startapi po izboru stručnog žirija u Beču postaju deo četvoromesečnog Elevator Lab programa, gde će dobiti obuku i mentorstvo RBI-a, ali i finansijsku podršku za razvoj svog pilot proizvoda, i to bez uzimanja vlasničkog udela. Pored toga, takmičari dobijaju i priliku da dodaju svoju inovaciju unutar mreže Raiffeisen grupe i time dosegnu 16,1 miliona klijenata. 

Program je otvoren za sve startape koji imaju gotov MVP (minimalno održiv proizvod), posvećen osnivački tim koji se sastoji od najmanje dve uloge (npr. CEO i CTO) i razvijaju proizvod ili uslugu u oblasti napredne analitike i veštačke inteligencije, regulatorne tehnologije, obrade plaćanja i transakcija za usluge mobilnosti, cyber sigurnosti i slično.

Prijave za takmičenje su otvorene do 10. avgusta, lokalno takmičenje u Beogradu će se održati 27. avgusta, a gala događaj u Beogradu je zakazan za 3. septembar. 

Više informacija o uslovima takmičenja i prijave nalaze se ovde.