Prilika za b2b startape — edukacija, mentorstvo i do 40.000€ podrške u okviru Elevator Lab akceleratora

Srpski startapi iz oblasti digitalizacije poslovanja i finansija će u okviru takmičenja, 25. juna imati priliku da dobiju nagradu od 5.000€ i direktan prolazak u polufinale globalnog akceleratorskog programa Elevator Lab.

Zoja Kukić
16/05/2018

Raiffeisen banka u Srbiji već drugu godinu za redom organizuje svoj akcelerator za startape iz oblasti digitalizacije različitih oblika poslovanja, koji startapima omogućava da pored novca, dobiju ovu banku kao svog klijenta ili distributera. Ove godine, startapi iz Srbije dobijaju dodatnu podršku kroz lokalno takmičenje koje će se organizovati 25. juna i čiji će pobednik direktno proći u polufinalni izbor za akcelerator, ali dobiti i dodatnu podršku i nagradu od 5.000€.

Ovaj poziv otvoren je za domaće startape koji se bave mnogo širim oblastima od takozvanog fintecha — ako se vaš startap bavi poboljšanjem korisničkog iskustva, predikcijama i analitikom različitih aspekata poslovanja, automatizacijom, bezbednošću podataka, ali i unapređenjem različitih finansijskih ili investicionih procesa, onda će vam ovaj program koristiti. Imajući ovo na umu, tehnologije u kojima radite mogu se kretati od nauke o podacima preko blockchaina do virtuelne i proširene realnosti.

Zašto Elevator Lab akcelerator?

Elevator Lab je najveći korporativni akceleratorski program u centralnoj i istočnoj Evropi. Organizuje ga Raiffeisen banka u trajanju od 4 meseca kroz globalnu potragu za startapima iz domena digitalizacije poslovanja i finansija, kojima se pruža mogućnost da dobiju bespovratna sredstva za finansiranje svog razvoja, ali još važnije i banku kao svog klijenta ili distributera.

Dakle, startapi koji prođu kroz program imaju mogućnost da sa bankom sarađuju na jedan od dva načina:

Pored direktnog dosega tržištu, startapi dobijaju obuku i mentorstvo, ali i finansijsku podršku u iznosu do 40.000€ za razvoj svog pilot proizvoda.

Važno je napomenuti da akcelerator ne uzima nikakvo vlasništvo u startapima, a da za njegovo učešće nije neophodno da budete u Beču, već će vam se omogućiti povremene posete na programima (uz pokriven prevoz i smeštaj), a preostali deo je realizovan virtuelno.

Takmičenje u Srbiji

U ponedeljak, 25. juna održaće se Elevator Lab Challenge u Srbiji, gde će biti izabran najbolji domaći startap koji će dobiti:

Kao što smo već ranije napomenuli, u Elevator Labu mogu da učestvuju startapi koji se bave inoviranjem poslovanja i finansija i dosta je širi opseg od onoga što se obično shvata kao fintech.

Pored toga, svi učesnici u lokalnom takmičenju imaće priliku da se upoznaju sa predstavnicima banke, i da otvore sebi vrata za neku dalju buduću saradnju. Kako je ovim povodom istakao Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke u Srbiji, digitalna transformacija otvara šire mogućnosti za razvoj inovacija i van centrala velikih korporacija, što može biti prilika za dalji razvoj:

Cilj ovog programa je kreiranje prilike za sinergiju između banke i startapa i brže dovođenje inovacija na tržište finansija i bankarstva. Naša banka u Srbiji, uz podršku centrale u Beču, ovakve programe smatra vrlo važnima, jer pružaju šansu svim kvalitetnim startap kompanijama da dodatno razvijaju i primene svoje inovativne ideje, veoma značajne za savremeni način poslovanja.

Prijave do 10. juna

Prijave za takmičenje u Beogradu su otvorene do 10. juna i svi detalji nalaze se na ovom linku.

Poziv je otvoren za sve startape koji inoviraju i digitalizuju oblasti poslovanja i finansija, a pre svega za one koje se bave poboljšanjem korisničkog iskustva, predikcijama i analitikom različitih aspekata poslovanja, automatizacijom, bezbednošću podataka, ali i unapređenjem različitih finansijskih ili investicionih procesa.

Zoja Kukić

Objavio/la članak.

sreda, 16. Maj, 2018.

IT Industrija

🔥 Najčitanije