Prijavite se na prvi LLM hakaton u Srbiji — najava novog datuma uskoro

Zadatak timovima je da na hakatonu naprave program koji može imati realnu primenu kod biznisa ili pojedinaca, i koji kreativno i smisleno koristi LLM-ove.

Vukašin Stojkov
11/05/2023

Napomena: datum održavanja ovog hakatona je morao da bude odložen zbog više sile; uskoro očekujemo informaciju o novom terminu. 

Organizujemo prvi LLM hakaton u Srbiji i pozivamo timove da se prijave za takmičenje do 29. maja. Hakaton će se održati uživo u Beogradu i trajaće 48h, počev od 18h u petak 2. juna do nedelje 4. juna.

Pravo učešća i zadatak

Pravo učešća imaju IT profesionalci, entuzijasti i studenti koji se interesuju za pravljenje programa korišćenjem nekih od LLM-ova, bilo OpenAI ili nekog od drugih. Broj timova je ograničen i u slučaju velikog interesovanja će se birati prema prethodnom iskustvu članova.

Zadatak timovima je dosta slobodan, i biće da na hakatonu naprave program koji može imati realnu primenu kod biznisa ili pojedinaca, i koji kreativno i smisleno koristi LLM-ove u toj primeni.

Prilikom biranja pobednika ocenjivaće se mnogi faktori, neki od kojih su stepen originalnosti iskorišćenja izabranog LLM-a, težina rada sa izabranim modelom, finansijska i druga efikasnost korišćenja modela, složenost tehničke implementacije i na kraju, veoma bitno, mogućnost široke primene takvog rešenja na tržištu.

O hakatonu

Cilj hakatona je promovisanje mogućnosti korišćenja LLM-ova u domaćoj IT zajednici, radi zabave i zarade i generalno radi ostajanja u globalnim tokovima.

Takođe nam je želja da uživo povežemo što više entuzijasta koje interesuju ove tehnologije i njihove primene.

Sponzor hakaton je društvena mreža Zajednica, koja učesnicima obezbeđuje prostor, mentore, hranu i piće i simbolični nagradni fond od 1000€. Firme zainteresovane za sponzorstvo se mogu javiti na ovaj mejl.

O pobedniku hakatona će odlučivati tročlani žiri, za sada imamo potvrđeno dvoje sudija, Igora Bogićevića i Ivana Aleksića. Učesnicima će na raspolaganju biti i niz mentora, trenutno su potvrđeni Milan Krstić, Nikola Vukobrat i Vukašin Stojkov.

Uputstvo za prijavu

Za učešće se možete prijaviti sa nalogom na aplikaciji Zajednica (iOS, Android), putem ovog formulara. Bilo koja pitanja u vezi sa hakatonom možete postaviti na aplikaciji u komentarima na ovom postu.

Ukoliko nemate nalog možete pitati nekoga od poznanika koji imaju da vam pošalju pozivnicu, ili se javiti nam putem ovog mejla.

Ukoliko smatrate da u ovom trenutku nemate iskustva za učešće na takmičenju ali vas zanimaju LLM/AI alati i mogućnosti, pozivamo vas da se prijavite kao volonteri za pomoć u realizaciji ovog događaja.

Vukašin Stojkov

Objavio/la članak.

četvrtak, 11. Maj, 2023.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

ČITAJ JOŠ