U srijedu, 4. septembra u 18h u Kulturnom centru Novi Sad, održaće se 14. po redu DaFED meetup (Designers and FrontEnd Developers) iza koga stoji istoimena organizacija posvećena umrežavanju i organizovanju edukativnih događaja za IT zajednicu.

O DaFED druženjima

Prvi DaFED meetup je održan u junu 2012. spajajući ljude iz sveta grafičkog i web dizajna, web developmenta i web marketinga i od tada se održava svakog mjeseca u Novom Sadu.

Svaki DaFED događaj se sastoji iz jednog ili dva predavanja od strane stručnjaka koja su osmišljena tako da podstaknu diskusiju i razmjenu znanja između predavača i publike. Predavanja obično traju 30-60 minuta. Nakon toga sledi druženje uz piće i zakusku.

DaFED-photo-1

DaFED je nastao da bi se dizajneri i front-end developeri sastajali jednom mjesečno radi razmjene ideja, rješavanja zajedničkih problema, diskusija i najbitnije od svega umrežavanja i druženja sa ljudima iz struke. Događaji su otvorenog tipa, i dobrodošao je svako ko želi da podeli svoja iskustva, čuje predavanja i diskutuje o trendovima i novim pravcima iz struke.

Predavanja na 14. DaFED skupu

Develop locally, deploy globally – LAMP, WAMP, MAMP and everything else

Čaba Pardovicki, Linux sysadmin & Front-end developer u Develomonu bliže će nam objasniti kako podesiti lokalni server za razvoj web aplikacija.

E-Learning, it’s not about the learning, it’s about Rails, Cron and JQuery features

Des V. Anderson, CTO u LearnUpon kompaniji, jedan od glavnih developera koji su pravili online platformu za elektronsko učenje, pričaće nam o iskustvu na tom projektu iz ugla developera.

Prisustvovanje na događaju

Ulaz na ovaj događaj je besplatan, ali zbog ograničenog kapaciteta prostora, obavezno je prijavljivanje na događaj. Svoje prisustvo možete prijaviti na http://dafed.splashthat.com/

Da ostanete u kontaktu i dobijete sve informacije o DaFED skupovima, prijavite se na mejling listu http://eepurl.com/AkXxD ili pratite informacije putem Facebook grupe https://www.facebook.com/groups/dafed/.

Prijavite svoje prisustvo i vidimo se, DaFEDsi.