Prijave za „Moju prvu platu” od ponedeljka: Ko i kako može da učestvuje?

Poslodavci mogu da se na program „Moja prva plata” prijave od ponedeljka, koji podrazumeva pokrivanje dela zarade za novozaposlene tokom devet meseci, a prve isplate će krenuti tokom novembra.

Program najavljivan još početkom juna, dobio je svoj završni oblik. Njime je predviđeno da poslodavci dobiju pomoć za mlade koji se prvi put zapošljavaju. Predviđeno je da program obuhvati 10.000 mladih, a da poslodavci za svakog on njih tokom devet meseci dobijaju po 20.000 odnosno 24.000 dinara, u zavisnosti od toga da li imaju završen fakultet ili smo srednješkolsko obrazovanje. 

Na konkurs se istovremeno prijavljuju mladi, koji nemaju radnog iskustva i u potrazi su za svojim prvim zaposlenjem, kao i poslodavci, koji imaju potrebe za novim radnicima. 

Kako izgleda prijavljivanje?

Poziv za prijavu poslodavaca u okviru programa objaviće Nacionalna služba za zapošljavanje, a prijavljivanje će biti preko sajta “Moja prva plata” do 25. septembra. Poslodavac treba da unese opis radnih pozicija, poslova, radnih zadataka kao i ostalih uslova koje očekuje da kandidat ispuni, piše Blic.

Kandidati mogu da se prijave od 1. do 15. oktobra preko aplikacije koju kreira Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, a povezivanje kadidata i poslodavaca će početi od 1. novembra. 

Program se sprovodi kod poslodavca koji pripada privatnom ili javnom sektoru, a prioritet za uključivanje u program imaju poslodavci iz privatnog sektora, a naročito poslodavci iz nerazvijenih opština, u skladu sa propisom Vlade o stepenu razvijenosti jedinica lokalne samouprave.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Petar Paunović

Unesite termine za pretragu