Priče o mašinskom učenju — meetup u Beogradu

Događaj će biti održan 17. septembra sa početkom u 18:30.

Tanja Marin - 3. , 2019.

Kompanija Zühlke posle letnje pauze nastavlja sa svojim redovnim edukativnim aktivnostima, te će 17. septembra biti održano predavanje na temu mašinskog učenja. Predavanja će držati Jasmina Glišović i Nađa Kajdel.

Nađa će održati predavanje na temu „Višejezično klasifikovanje e-mail-ova podrške korisnicima”. Razumevanje teksta je izazovno kako za algoritme tako i za ljude. Koristeći projekte na kojima radi, Nađa će pokazati na koji način se primenjuje višejezično klasifikovanje kako bi se rasporedili dolazeći e-mail-ovi u zavisnosti od njihove tematike. Predstaviće generalnu postavku komponenti, arhitekture i načine implementacije uz sve izazove i iznenađenja koja su se javljala što sa biznis, što sa tehničke strane.

Tema drugog predavanja će biti „Kako nauka o podacima pomaže trgovinskim lancima: slučaj povećanja broja prodavnica”. U vreme kada nauka o podacima i napredna analiza nalaze primenu u različitim industrijama Jasmina Glišović i njen tim su ih iskoristili da pomognu jednom maloprodajnom lancu da postane lider na ovom tržištu. Koristeći statične i dinamične parametre u svojoj bazi optimizovali su biznis operacije i razvili sistem podrške prilikom donošenja poslovnih odluka o tome gde će se otvarati nove prodavice i na koji način.

Predavači

Jasmina Glišović je Data Scientist u Things Solver-u, beogradskoj kompaniji koja se bavi inženjeringom i naukom o podacima. Pre toga je radila na istoj poziciji u Telenoru. Kako je radila na mnogim projektima u više različitih industrija odlučila je da svoje znanje i iskustvo podeli sa drugima.

Nađa Kajdel je ekspert Data Scientist u kompaniji Zühlke gde nekoliko godina radi na analizi podataka i projektima vezanim za mašinsko učenje u različitim industrijama.

Prijava

Meetup „Priče o mašinskom učenju” će biti održan 17. septembra u 18:30 u prostorijama kompanije Zühlke (Bulevar Milutina Milankovića 1ž). Ulaz na događaj je slobodan, a svi zainteresovani svoje mesto mogu rezervisati popunom ove prijave.