Prezentacija NURDOR-ove kampanje „Pruži korak“ za izgradnju Roditeljske kuće — Startit Centar Novi Sad

Prezentacija nove kampanje Nacionalnog Udruženja Roditelja Dece Obolele od Raka biće održana u četvrtak, 18. jula, sa početkom u 16 časova.

Jelena Voćkić - 12. Jul, 2019.

U Startit Centru Novi Sad u četvrtak, 18. jula, sa početkom u 16 časova biće održana prezentacija nove kampanje Nacionalnog Udruženja Roditelja Dece Obolele od Raka pod nazivom „Pruži korak“ koja za cilj ima izgradnju Roditeljske kuće za smeštaj dece i porodica iz cele Srbije čija se deca leče od raka u Beogradu.

U novembru mesecu 2017. godine Tamara Klarić i Bogdan Stevanović, volonteri NURDOR-a, pešačili su 260 kilometara od Beograda do Niša za pomoć izgradnji novog hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Tada su „prodavali“ svoje korake putem SMS-a, gde se slanjem poruke doniralo 100 dinara na račun NURDOR-a i simbolično kupovao po jedan njihov korak. Na kraju akcije uspeli su da sakupe nešto više od 3.000.000 dinara i da značajno senzibilišu javnost na priču o potrebnoj podršci deci koja se leče od raka i njihovim porodicama.

Ove godine pešačiće istu rutu, samo u suprotnom smeru, od Niša do Beograda, ovaj put za podršku izgradnji nove roditeljske kuće u Beogradu. Takođe, akcija će biti mnogo većih razmera od prethodne. Tamara i Bogdan žele da predstave aplikaciju za mobilne telefone, putem koje će svi koji žele da se uključe u njihovo pešačenje (a ne mogu da izdvoje 8 dana da po 12 sati dnevno hodaju sa njima kroz Srbiju) moći to da urade, tako što će u svojim svakodnevnim aktivnostima prevozna sredstva zameniti upravo pešačenjem. 

Kome je namenjena?

Ideja je da poslovnom sektoru koji je filantropski osvešćen i poklanja pažnju CSR projektima, Tamara i Bogdan predstave plan kampanje koja će doprineti višestrukim efektima na društvenu zajednicu. 

Dakle, ideja je da se pokrene što veći broj ljudi kako bi se doprinelo važnom društvenom cilju — izgradnji roditeljske kuće, smanjili upotrebu najvećih zagađivača životne sredine i kroz fizičku aktivnost radili na svom zdravlju i dobrim navikama. Iz svih ovih razloga, ovaj projekat je društveno odgovoran na mnogo načina i ima veliki potencijal da utiče na značajan broj ljudi.

———————————————————————————————————————–

Pozivamo Vas da dođete u Startit Centar i čujete i vidite više informacija o ovom projektu, kao i da saznate na koji način možete da se uključite, koliko će biti važna upravo Vaša podrška i kakav efekat i „reach“ će ona imati kroz ovu akciju.

Treba napomenuti i da je celokupan rad programera iz kompanije VivifyIdeas na aplikaciji, kao i angažovanje glavnih aktera na ovom projektu potpuno volonterski. To predstavlja još jedan način da se pokaže koliko je važno i koliko mnogo može da doprinese zajedničko zalaganje svih za opšte dobro.