Prezentacija AR performansa u nastajanju — Alphaloop u novosadskom Startit Centru

Događaj će se održati u sredu, 30. maja, od 18 časova u novosadskom Startit Centru.

Miloš Aleksić
25/05/2018

#ALPHALOOP, multimedijalni performans koji je osmislio umetnik Adelin Schweitzer, bavi se savremenim traksama tehnološkog-šamanizma. Rad na razvoju projekta otpočeće umetničkom rezidencijom u Kvebeku, gde će se umetnik baviti autohtonim šamanskim kulturama, sa ciljem pronalaženja dramaturških elemenata za realizaciju jednog interaktivnog šetajućeg multimedijalnog performansa osmišljenog tako da učesnici koriste kacige za uvećani ili izmenjeni doživljaj realnosti.

Krenuvši od postulata da ne postoji jedna realnost već skup paradigmi koje uslovljavaju nase percepcije realnog i definišu naš odnos prema svetu, ALPHALOOP preispituje to uslovljavanje izvrtanjem “tradicionalne” upotrebe mobilnog telefona kroz jedan interaktivni, lutajući i imerzivni eksperiment. Telefon kao komunikaciona proteza ovde postaje organ čula vida i sluha, sredstvo percepcije svakog učesnika. Od tog trenutka, javna mesta postaju scena u izvodjenju veoma neobičnog rituala, koji vodi gledaoce sa druge strane ogledala, otvarajući nove perspektive.

Prezentacija će biti na engleskom jeziku.

Prijava

Događaj će se održati u sredu 30. maja od 18 časova u novosadskom Startit Centru (Miroslava Antića 2). Prisustvo je besplatno, ali je prijava obavezna i vrši se putem ove forme.

Miloš Aleksić

Objavio/la članak.

petak, 25. Maj, 2018.

IT Industrija

🔥 Najčitanije