Prelovac Media pokreće Startap inkubator

Prijatelji iz Prelovac Media najavili su da pokreću Startap inkubator u Beogradu, kako bi među mladima promovisali preduzetništvo i podstaknuli startap kulturu u Srbiji. Planiraju da pokrenu vrtlog kreativnih ideja i podrže osnivanje novih startapa. Projekat je još uvek u početnoj fazi i sastojaće se iz tri dela, a deo plana je i da se uključe

Dunja Lazić
03/06/2013

Prijatelji iz Prelovac Media najavili su da pokreću Startap inkubator u Beogradu, kako bi među mladima promovisali preduzetništvo i podstaknuli startap kulturu u Srbiji.

Planiraju da pokrenu vrtlog kreativnih ideja i podrže osnivanje novih startapa. Projekat je još uvek u početnoj fazi i sastojaće se iz tri dela, a deo plana je i da se uključe velike studentske organizacije i međunarodne kompanije.

Sa idejom da podrže što više mladih, pruže im obuku, motivaciju i finansijsku i logističku podršku, u Prelovac Media već ozbiljno rade na Startap inkubatoru.

U prvoj fazi projekta sklopiće partnerstva sa studentskim organizacijama AIESEC, EESTEC, FONIS I ESTIEM, i uključiti studente i profesore koji budu zainteresovani za saradnju. Plan im je da u prvoj fazi održe niz promotivnih radionica o startap preduzetništvu i podstaknu studente da se uključe i ostvare svoje ideje. Već u ovoj fazi biće izabrani motivisani studenti, potencijalni lideri koji će biti jedni od prvih učesnika inkubatora.

Po rečima Ivana Bjelajca prvi nivo se odnosi na upoznavanje sa timovima:

Prvi nivo će se odnosti na nezavisne projekte studenata koje će finansijski, ljudskim kadrom i hubom podržati kompanija Prelovac Media. Ovde će nam fokus biti na tome da vidimo ko su ključni ljudi, ko je timski igrač, ko je odličan programer, ko je dobar sa ljudima i slično. Studenti će moći da rade na mašinama Prelovac Media kompanije u Gandijevoj i u prostorijama u YUBC, a na raspolaganju će imati profesionalce iz raznih oblasti da im postavljaju pitanja u toku razvoja svojih projekata.

Druga faza je prelazna, u kojoj će najbolje ideje dobiti podršku a najbolji kandidati i praksu u kompaniji Prelovac Media kao osnov za dalji razvoj.

“Ukoliko se neki tim pokaže kao uspešan, da se dobro suočava sa problemima, mi bismo stali iza njega i mentorski i finansirali njegov projekat. Odradiće se proof of concept nakon čega ili odmah finansiramo projekat, ili ga šaljemo na dalje takmičenje u startap arenu sa ostalim projektima.”

Startap arena je konačna faza projekta koja će se održati u septembru u Beogradu gde će najbolji kandidati iz prve dve faze imati priliku da odbrane svoju ideju, dobiju medijsku pažnju i razrade koncept u saradnji sa osnivačima startapa sa domaće i strane scene.

 

Dunja Lazić

Objavio/la članak.

ponedeljak, 3. Jun, 2013.

IT Industrija

🔥 Najčitanije

ČITAJ JOŠ