Preduzetničke priče: Od rada u korporaciji do otvaranja kompanije — besplatno predavanje u Startit Centru Kragujevac

Predavanje će biti održano 19. oktobra u 18 časova.

Tanja Marin
13/10/2021

U sklopu projekta „Mreža inovacija Srbije — Startit Centar Kragujevac” ove jeseni nastavljamo serijal predavanja namenjenih razvoju inovacija i preduzetništva. Prvi u nizu događaja će biti održan 19. oktobra u 18 časova u Starti Centru Kragujevac, uz poštovanje svih epidemioloških mera. Svoje preduzetničko iskustvo sa posetiocima će podeliti Vera Nikolić, osnivačica Feniximus agencije.

Vera Nikolić će održati predavanje na temu „Od rada u korporaciji do otvaranja kompanije” tokom kojeg će fokus biti na motivaciji za pokretanje sopstvenog biznisa, kao i tome koja su znanja za tako nešto potrebna. Vera će se osvrnuti i na značaj ispitivanja tržišta i konkurencije i koliko su u tom procesu važna poznanstva i poslovne konekcije. Na ovom predavanju ćete takođe moći da saznate kako da oblikujete svoju poslovnu ideju, ali i kada je pravo vreme da date otkaz na svom poslu i u potpunosti se posvetite preduzetništvu. Neizostavna stavka kod pokretanja biznisa je i marketing, a od predavača ćete moći da saznate kada početi sa reklamiranjem i zašto je i taj segment izuzetno značajan.

Ovaj događaj se sprovodi uz podršku Kabineta ministra bez portfelja za inovacije i tehnološki razvoj u saradnji sa Gradom Kragujevcom.

Kome je predavanje namenjeno?

Predavanje je namenjeno svima onima koji razmišljaju o tome da zakorače u preduzetništvo i  započnu sopstveni posao, ali i trenutno nezaposlenima, studentima, učenicima srednjih škola, kako bi saznali više o pokretanju biznisa i kakve mogućnosti to donosi. Takođe, predavanje je namenjeno i onima koji su već pokrenuli svoj startap, malo ili srednje preduzeće kako bi saznali na koji način mogu da unaprede svoje poslovanje na osnovu iskustva drugih.

O predavaču

Vera Nikolić se još kao student srpskog jezika i književnosti upustila u novinarske vode — i to digitalne, u vreme kada one nisu bile popularne — gde je zavolela marketing, naročito digitalni. Kroz dugogodišnji rad na portalima, u marketing agencijama i na pozicijama PR-a, usavršavala je svoja znanja i sada je ponosna vlasnica Feniximus agencije za digitalni PR. Veliki zaljubljenik u usavršavanje, knjige, modu i nesuđeni profesor ćaskaće uživo u Startit Centru Kragujevac sa vama kako je došlo do samoinicijative za pokretanjem svoje firme.

Prijava

Predavanje će biti održano u utorak, 19. oktobra, sa početkom u 18 časova u prostorijama Startit Centra Kragujevac (prostor JP „Urbanizam“, Kralja Petra I 23). Kako je zbog trenutne epidemiološke situacije broj mesta na događaju ograničen, prijava putem ove forme je obavezna.

Tanja Marin

Objavio/la članak.

sreda, 13. Oktobar, 2021.

IT Industrija

🔥 Najčitanije