Nastavljamo niz preduzetničkih priča kroz koje ćemo predstaviti preduzetnike koji su svoje ideje pretvorili u uspešne poslovne poduhvate. Oni će govoriti o svojim iskustvima, kompanijama i startapima koji posluju u različitim oblastima.

Na ovom događaju, 20. aprila u 19 časova, pridružiće nam se Nikola Stanojević, generalni menadžer i suosnivač kompanije White Lemur.

Nikola Stanojević i njegov tim osmislili su novu vrstu biorazgradivog materijala od specifične vrste gljive, koji će u potpunosti zameniti štetni stiropor koji svakodnevno koristimo. A sve su to uradili tako što su klonirali pečurku uzetu iz šuma Srbije i pretvorili je u eko verziju stiropora pod nazivom – biosporin. Nikola će pričati o svojim počecima i sticanju prvih radnih iskustava, kako je izgledalo pokrenuti White Lemur koji je iznedrio projekat Soma, kako su se pozicionirali na tržištu i koji su njihovi planovi za budućnost.

Kome je namenjen ovaj događaj?

Ova epizoda je namenjena osobama koje nisu celog života razmišljale o tome da uđu u preduzetničke vode, ali poseduju izraženu sposobnost za rešavanje problema, liderske sposobnosti i proaktivni pristup. Cilj događaja je da se takve osobe inspirišu i informišu o karijernim prilikama u svetu preduzetništva.

Prijava

Događaj će biti održan u ponedeljak, 20. aprila od 19 časova na YouTube platformi. Prijave su otvorene svima, uz neophodno popunjavanje formulara na linku.

*Ovaj događaj omogućen je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj ovog upitnika je isključivo odgovornost Startita i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.