Predstavljena studija „ICT in Serbia” za 2020. godinu

Ovogodišnja publikacija je najobimnija do sada i sadrži 238 strana.

Novo izdanje studije „ICT in Serbia–At a Glance” predstavljeno je danas u organizaciji Vojvođanskog IKT klastera. Cilj publikacije je da prikupi i sistematski oblikuje relevantne informacije o sektoru informacionih tehnologija u Srbiji.

„Rezultati su primarno vezani za presek stanja od decembra prošle godine i predstavljaju osnovu i temelj na koji treba da se vraćamo u ovom turbulentnom vremenu”, navodi direktor kompanije Mineco Computers Milovan Matijević, i objašnjava da su rezultati bili izuzetno dobri u tom preseku i imaju potencijal da budu dobre smernice za naredni period.

Direktor Vojvođanskog IKT klastera Milan Šolaja navodi i da je jedna od namera studije bila da prikaže gde je sada IT industrija u Srbiji i šta se sve promenilo u periodu od pet godina. Ono na šta ukazuje Tomislav Knežević, tim lider u nemačkoj organizaciji za međunarodnu saradnju GIZ, jeste da se za tih pet godina promenio odnos države, institucija i privrednih subjekata iz drugih sektora prema IT sektoru. 

„Promenila su se očekivanja same privrede od IT sektora, pogotovo pod uticajem digitalizacije i pandemije”, navodi Knežević. 

Sada ulaganja države i državnih preduzeća u IT sektor iznose više od trećine ukupnih ulaganja. 

Ovogodišnja publikacija je najobimnija do sada i sadrži 238 strana, 25 tabela, 29 slika, raspoređenih u 7 oblasti. Studiju možete preuzeti na sledećem linku.

Opširnije o rezultatima studije i vebinaru možete pročitati na sledećem linku.

Predstavljamo poslodavca
Telesign_logo-1-1.jpg

TeleSign

Connect & Protect Online Experiences

TeleSign povezuje i štiti svoje korisnike uz pomoć sofisticiranih rešenja za utvrđivanje i proveru identiteta internet korisnika. Uz pomoć API, koji omogućuje samu komunikaciju, registraciju korisnika i data insight, mi smo u mogućnosti da rešimo svakodnevne izazove koje naši korisnici imaju povezujući tako njihovu poslovnu stranu sa složenom stranom globalnih telekomunikacija.

Tomislav Jelesijević

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu