Predstavljena studija „ICT in Serbia” za 2020. godinu

Ovogodišnja publikacija je najobimnija do sada i sadrži 238 strana.

Novo izdanje studije „ICT in Serbia–At a Glance” predstavljeno je danas u organizaciji Vojvođanskog IKT klastera. Cilj publikacije je da prikupi i sistematski oblikuje relevantne informacije o sektoru informacionih tehnologija u Srbiji.

„Rezultati su primarno vezani za presek stanja od decembra prošle godine i predstavljaju osnovu i temelj na koji treba da se vraćamo u ovom turbulentnom vremenu”, navodi direktor kompanije Mineco Computers Milovan Matijević, i objašnjava da su rezultati bili izuzetno dobri u tom preseku i imaju potencijal da budu dobre smernice za naredni period.

Direktor Vojvođanskog IKT klastera Milan Šolaja navodi i da je jedna od namera studije bila da prikaže gde je sada IT industrija u Srbiji i šta se sve promenilo u periodu od pet godina. Ono na šta ukazuje Tomislav Knežević, tim lider u nemačkoj organizaciji za međunarodnu saradnju GIZ, jeste da se za tih pet godina promenio odnos države, institucija i privrednih subjekata iz drugih sektora prema IT sektoru. 

„Promenila su se očekivanja same privrede od IT sektora, pogotovo pod uticajem digitalizacije i pandemije”, navodi Knežević. 

Sada ulaganja države i državnih preduzeća u IT sektor iznose više od trećine ukupnih ulaganja. 

Ovogodišnja publikacija je najobimnija do sada i sadrži 238 strana, 25 tabela, 29 slika, raspoređenih u 7 oblasti. Studiju možete preuzeti na sledećem linku.

Opširnije o rezultatima studije i vebinaru možete pročitati na sledećem linku.

Predstavljamo poslodavca
MDCS-logo-1-1.png

Microsoft Development Center Serbia (MDCS)

We believe in people

Microsoft’s mission is to empower every person and organization on the planet to achieve more. This is what inspires us to learn and grow every day. MDCS is created with a mission to take an active part in conception of novel Microsoft technologies by hiring unique local talent from Serbia and to contribute components to some of Microsoft’s premiere and most innovative products. MDCS is becoming widely recognized across Microsoft as a center of excellence for the Big Data and Machine Learning based solutions.

Tomislav Jelesijević

Unesite termine za pretragu