Predstavljanje različitih mogućnosti finansiranja kompanija i startapa na Srpskom danu inovacija u robotici

Događaj će biti održan 16. septembra u 10 časova.

Elektrotehnički fakultet u Beogradu u Naučno-tehnološkom parku organizuje Srpski dan inovacija u robotici. U okviru događaja biće predstavljene mogućnosti finansiranja inovacija za kompanije u okviru „EU Horizont 2020” projekata iz oblasti robotike i Fonda za inovacionu delatnost.

Elektrotehnički fakultet u Beogradu, kao partner projekta DIH² u Srbiji (do 248.000 evra bespovratnih sredstava) i DIH-HERO za jugoistočnu Evropu (do 200.000 evra), predstaviće prvi otvoreni poziv za učešće u eksperimentima i tehničko savetovanje za integraciju najnovijih rešenja iz oblasti robotike u prilagodljivoj proizvodnji, kao i  za razvoj najnovijih rešenja iz oblasti medicinske robotike i srodnih tehnologija.

Tokom događaja će Inovacioni centar Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, koji je partner projekta L4MS u Srbiji (do 100.000 evra bespovratnih sredstava), predstaviti i drugi otvoreni poziv za kompanije za učešće u eksperimentima. Uz to kompanije će dobiti i tehničko savetovanje za integraciju najnovijih rešenja iz oblasti pametne logistike u proizvodnim pogonima.

Partner projekta agROBOfood (do 300.000 evra) u Srbiji je Biosens institut iz Novog Sada. Predstavnici ovog instituta će govoriti o konkursu za učešće firmi u eksperimentima za razvoj inovativnih rešenja iz oblasti prehrambene industrije i poljoprivrede zasnovanih na robotici.

Sa druge strane Fond za inovacionu delatnost će predstaviti domaće programe za podsticanje inovacija u firmama kao instrument podrške Republike Srbije domaćim firmama po ugledu na programe Evropske unije koji će biti predstavljeni kroz navedene projekte.

Događaj će se održati u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, 16. septembra sa početkom u 10 časova. Kompletna agenda Srpskog dana inovacija u robotici dostupna je ovde.

Predstavljamo poslodavca
admin-ajax.php-3-1-1.png

Quantox

Tim iz cele Srbije.

Quantox je posvećen tim IT stručnjaka sa više od decenije iskustva u proizvodnji web i mobilnih aplikacija za klijente iz preko 15 zemalja širom sveta. Veoma samouvereno kreiramo apsolutno svaku vrstu digitalnog proizvoda, od desktop i mobilnih aplikacija, do uređaja za virtuelnu realnost.

Tanja Marin

NAPISAO/la članak     13. septembra, 2019.

  • Šta ti je na umu?
    Dodaj komentar · Pravila diskusije

  • Unesite termine za pretragu