Predstavljanje Programa ranog razvoja i Programa sufinansiranja inovacija u Startit Centru Šabac

U 2019. godini opredeljeno je 4,1 milion evra za ova dva programa iz IPA projekta „Razvoj novih proizvoda i usluga kroz komercijalizaciju istraživanja u malim i srednjim preduzećima“.

Una Gemović - 8. Maj, 2019.

U utorak, 21. maja, sa početkom u 18 časova u prostorijama Startit Centra Šabac biće održana prezentacija dva programa Fonda za inovacionu delatnost namenjenih malim i srednjim preduzećima.

Poziv preduzetnicima za programe podrške otvoren je od 28. marta. Sa željom da ciljnoj grupi približi mogućnosti koje Program ranog razvoja i Program sufinansiranja inovacija nude, Fond za inovacionu delatnost organizuje prezentaciju koju će voditi Vladimir Vojvodić, samostalni stručni savetnik u Fondu za inovacionu delatnost.

Program ranog razvoja namenjen je mikro i malim preduzećima, koja posluju ne duže od tri godine, a koja razvijaju tehnološku inovaciju za kojom postoji potreba na tržištu. Inovativni projekti preduzeća se sufinansiraju u iznosu od 80 hiljada evra.

Program sufinansiranja inovacija namenjen je mikro, malim i srednjim preduzećima kojima su potrebna značajna finansijska sredstva za realizaciju razvojnog ciklusa tehnoloških inovacija i pokrivanje visokih troškova za prenos istraživanja u komercijalno održiv proizvod. Inovativni projekti preduzeća se sufinansiraju u iznosu od 300 hiljada evra.

U 2019. godini opredeljeno je 4,1 milion evra za ova dva programa iz IPA projekta „Razvoj novih proizvoda i usluga kroz komercijalizaciju istraživanja u malim i srednjim preduzećima“.

Javni poziv otvoren je do 1. jula 2019. godine.

Prijave

Prezentacije će se održati u prostorijama Startit Centra Šabac, Karađorđeva 27, I sprat, zgrada Navipa. Prisustvo na događaju je besplatno, ali je broj polaznika ograničen. Ukoliko želite da rezervišete svoje mesto, prijavite se putem sledeće forme.