Predstavljanje PARSEC akceleratora, inovativnog razvojnog programa čiji je ukupan fonad 2.5 miliona evra

Predstavljanje programa namenjenog startapima, preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima će biti održano 10. oktobra u 18 časova.

Tanja Marin
03/10/2019

U četvrtak, 10. oktobra, od 18 do 20 časova, u Poslovnom inkubatoru Novi Sad biće predstavljen PARSEC akcelerator, namenjen startapima, malim i srednjim preduzećima sa inovativnim rešenjima koja će doprineti razvoju sektora hrane, energije i životne sredine. Inovativni preduzetnici koji se kvalifikuju dobiće finansijsku podršku, a ukupan fond iznosi 2,5 miliona evra.

Konkursom su podržane vizionarske ideje koje uključuju nove pristupe zasnovane na satelitskim snimcima Zemlje (Earth Observation). Ovakvi snimci pružaju precizne podatke značajne za produktivno upravljanje resursima, proizvodnju i bezbednost hrane, kao i kontrolu zagađenja životne sredine. Dodatna vrednost PARSEC akceleratora jeste i to što potencijalni učesnici ne moraju da imaju iskustvo u svakoj od oblasti, već će se tokom programa udružiti u timove i dopunjujući se, zajednički raditi na ideji. Takođe, akcelerator pruža i mentorstvo, pristup novim tehnologijama i tržištu, kao i mogućnost rada sa ekspertima iz različitih oblasti.

Prvi javni poziv za PARSEC akcelerator je objavljen, a cilj predstavljanja akceleratora je da se svi potencijalni učesnici upoznaju sa načinom konkurisanja, procesom selekcije, kriterijumima, kao i svim aktivnostima koje će biti organizovane u okviru akceleratora.

PARASEC akcelerator se finansira iz fonda „Horizon 2020”, razvojnog i istraživačkog programa Evropske unije, a u našoj zemlji se realizuje uz partnersku podršku Instituta BioSens.

Prijava

Dan otvorenih vrataPARSEC akceleratora biće održan 10. oktobra od 18 do 20 časova u Poslovnom ikubatoru Novi Sad. S obzirom na ograničen broj mesta, svi zainteresovani koji žele da prisustvuju događaju mogu se prijaviti na sledećem linku.

Tanja Marin

Objavio/la članak.

četvrtak, 3. Oktobar, 2019.

IT Industrija

🔥 Najčitanije