Kako se radi sa velikim bazama, analiza performansi .NET aplikacija i druga znanja na online konferenciji Schneider Electric Razvojnog centra.

Schneider Electric Razvojni centar organizuje PowerIT – dva dana jedinstvenih IT sadržaja

Konferencija će se održati 22. i 23. septembra, a učešće je besplatno za sve koji se prethodno registruju.

Schneider Electric Razvojni centar organizuje besplatnu online konferenciju PowerIT, namenjenu celoj IT zajednici, od studenata do seniora.

Tokom dva dana, 22. i 23. septembra, biće reči o različitim temama, o kojima će govoriti predavači sa bogatim profesionalnim iskustvom. Učešće na konferenciji je besplatno, uz prethodnu registraciju putem LINKA.

Konferenciju će otvoriti Kevlin Henney, autor, konsultant i softver developer, predavanjem „The Road to Code“, koje će se baviti praksama i načelima koja drže kod na pravom putu: od empirijskog razvoja do TDD-a (test-driven development), od izbora kodiranja do arhitektonskih odluka, od paradigmi programiranja do arhitektonskih stilova. Ovo je ujedno i jedino predavanje koje će biti održano na engleskom jeziku, dok će sva ostala biti na srpskom.

PowerIT konferencija pokriva širok spektar tema:
• način na koji se postupa sa velikim bazama podataka,
• kakva se transformacija desila u isporuci i razvoju softvera,
• koji su to izazovi u planiranju rada velikih distributivnih sistema,
• analiza performansi .NET aplikacija,
• specijalizovane teme u vezi sa implementacijom softverskih rešenja u energetici.

U predavanju pod naslovom IoT Communication Infrastructure based on Software Defined Networking govoriti o načinima na koje je moguće osigurati kvalitet komunikacione usluge za IoT korišćenjem programski definisanih mreža (Software Defined Networking) na praktičnim primerima pametne elektroenergetske mreže, kao i o izazovima sa kojima se susreo na nekim od projekata.

Biće reči i o bezbednosti ličnih podataka, i bezbednosnim mehanizmima koje koriste distribucije kako bi se zaštitile od napadača (Cybersecurity around us and our utility), a biće prezentovan i besplatan program koji ne zahteva nikakvu instalaciju, a nudi široku paletu alatki za procenu i analizu performansi .NET aplikacija (Swiss Army Knife for Performance Profiling).

Više informacija o predavačima i sadržini predavanja, kao i detaljan raspored konferencije mogu se naći na zvaničnoj PowerIT stranici.

Kroz više od dve decenije, tim Schneider Electric Razvojnog centra se razvijao, rastao i usavršavao se, od sedišta u Novom Sadu i kancelarije u Beogradu, gde se sprovode istraživanja, i radi na softverskom inženjeringu u oblasti elektroenergetike, a posebno na unapređenju modernih infrastrukturnih sistema. Danas Razvojni centar ima više od 1000 zaposlenih i 50 timova u oblasti računarstva i energetike i svoja znanja želi da podeli sa drugima. Centar se odlikuje i višegodišnjom saradnjom sa univerzitetima, elektrodistributivnim kompanijama, proizvođačima i IT integratorima širom sveta.

Vodeći proizvod, softver ADMS (Advance Distribution Management System), predstavlja najnaprednije rešenje na svetu koje omogućava upravljanje sistemima za distribuciju električne energije, što je potvrdila i američka konsultantska kompanija GARTNER, koja ga je više puta proglasila za najbolji softverski proizvod na globalnom nivou. Pored drugih funkcija, njegovom upotrebom značajno se redukuju operativni troškovi, dok se istovremeno povećava bezbednost i održivost elektroenergetskih sistema koji ga primenjuju. Koristi se u preko 80 elektroprivreda širom sveta i u oko 170 kontrolnih centara s ukupno 400 miliona električnih potrošača.