Širenje 24/7 sa 247 otvorenih programerskih pozicija — Quantox otvara nove kancelarije i širi poslovanje

Domaći IT brend postaje sve više internacionalni brend

Od početka prošle godine broj zemalja u kojima su prisutni je povećan sa 2 na 6, kancelarija sa 5 na 12 i broj otvorenih pozicija sa 15 na 247.

Pandemija je dovela do velike potražnje za proizvodima i uslugama mnogih IT firmi, a kada je Srbija u pitanju, deluje da je jedna od najvidljivijih stopa rasta prisutna kod Quantoxa, IT firme koja je počela kao grupa nekoliko momaka u Čačku i koja ove godine slavi 15 godina rada. 

Upravo se u tom početku i delti između njega i današnjice vidi najinteresantnija stvar vezana za ovu kompaniju. Kao jedna od retkih velikih firmi koja je nastala van uobičajenih centara kao što su Beograd, Novi Sad i Niš, Quantox je od svog nastanka bio otvoren za decentralizaciju. Kancelarije su pored Čačka i navedena tri grada otvorili i u Kragujevcu i Ćupriji, postavši tako najdecentralizovanija srpska IT firma, pružajući prilike u mnogim mestima gde ih nema mnogo. Nakon ovoga je usledilo i međunarodno širenje, za početak u Makedoniji, pa Ukrajini, Nemačkoj, da bi sada na red došle Crna Gora i Bosna i Hercegovina. Za razliku od poznatog i uobičajenog šablona velikih internacionalnih firmi, ovo je redak i interesantan put jedne domaće firme koja postaje sve više međunarodna.

Postići tako nešto izvesno nije lako, i izvesno je u pitanju kvalitet poslovanja koji se teško postiže i održava, a po svemu sudeći ambicije ne opadaju. Da je to tako nedvosmisleno pokazuje Quantox-ova nova kampanja za ekspanziju i regrutovanje. 

Naime, Quantox traži nove programere da se pridruže njihovom timu, čak 250 njih. Kako navodi Nađa Vukićević, marketinški menadžer

Struktura samih pozicija je šarena ali se najveći broj njih odnosi na JavaScript uz komplementarnu upotrebu Reacta, Angulara, Noda, i TypeScript-a.

 PHP i Java su zastupljeni u nešto manjem obimu a aktuelne su i QA, .NET, Mobile development i od skoro Salesforce development pozicije. Po poziciji je struktura ovakva:

JavaScript developers: 135
PHP: 43
JAVA: 30
.NET: 18
Mobile developers: 10
QA: 8
Salesforce developers: 3

– Nađa Vukićević, marketinški menadžer Quantox-a


Kao što se vidi iz navedene strukture traženih pozicija, projekti na kojima firma radi i klijenti i partneri sa kojima ih radi su blago rečeno raznovrsni. Nađa navodi da su u pitanju projekti koji se prave od nule, održavanje i unapređenje postojećih sistema, integracija, implementacija, u oblastima koje uključuju cybersecurity, fintech, digital entertainment, maloprodaju, ugostiteljstvo, građevinarstvo, sportske događaje… 

Ovako širok opseg poslovanja pruža i prilike za sticanje širokog spektra iskustva i znanja, ali podrazumeva i izazove u radu. Kako Nađa navodi, u Quantoxu su već navikli na periode velikog rasta. 

Još 2017. godine smo po prvi put prošli kroz rast broja zaposlenih od 100% što je dovelo do mnogih novih obaveza i zadataka, promenu organizacione strukture. Tokom 2020. je i prelazak na potpuni rad od kuće dodatno istestirao kvalitet organizacije rada, gde su sve postojeće i nove obaveze realizovane bez manjka produktivnosti. 

Sve ove promene su nas naučile koji su se poslovni potezi pokazali najboljim i kako spremno da dočekamo i odgovorimo na dinamiku tržišta i planirani rast, tako da spremno dočekujemo ovo novo širenje. 


– Nađa Vukićević, marketinški menadžer Quantox-a

U skladu sa ovim širenjem, kompanija je nedavno otvorila kancelarije u Podgorici i Banjaluci, dodajući ih na dugačak niz od sada ukupno 12 lokacija u 6 zemalja, pri čemu zaposleni imaju izbor između rada od kuće ili iz kancelarije. Nađa navodi i da je uprkos kvantitetu širenja kvalitet primaran: 

Iako bismo u idealnom slučaju želeli da odmah zatvorimo sve ove pozicije svesni smo da je ovakvo širenje po prirodi stvari dugoročan cilj. Naš fokus je na tome da zadržimo visoke standarde pri zapošljavanju i nivo kvaliteta tima, jer nas je ta posvećenost kvalitetu i dovela do prilike da se širimo. 


– Nađa Vukićević, marketinški menadžer Quantox-a


Ukoliko ste zainteresovani da saznate više o ovim otvorenim pozicijama i Quantoxu, pogledajte ove stranice ili se javite direktno predstavnicima firme na hr@quantox.com.