Inženjeri svetske
klase su u Beogradu.

U Microsoft Development Centru u
Srbiji oblikujemo budućnost računarstva.

Najveća investicija Microsofta u razvojni centar u Srbiji, otvaranjem 60 novih pozicija za srpske programere. Pridruži se.

Microsoft Development Centar u Srbiji je dobio najveću investiciju u svojoj 15-godišnjoj istoriji kako bi još više doprineo izgradnji sledeće ere u računarstvu — izgradnji cloud infrastrukture. 

Rad na ovom polju je izazovan i podrazumeva veliku količinu konstantnog inoviranja jer je u pitanju jedno od najkonkurentnijih i najbrže rastućih tržišta u svetskoj IT industriji. 

Do sada su prilike za rad na takvim projektima uglavnom bile dostupne samo van zemlje, a sada će zahvaljujući proširenju kapaciteta Microsoftovog razvojnog centra u Beogradu još 60 naših inženjera imati priliku da se radom na Azure Data nađe u samom vrhu tehnološke inovacije. 

Ovo su odlične vesti za MDCS ali i za čitavu tehnološku zajednicu u Srbiji. Iako je pandemija inicijalno izazvala pometnju u životima i radu širom sveta, ubrzala je mnoge delove IT industrije, a pre svega rast korišćenja cloud infrastrukture. 


Činjenica da je jedna od dve dominantne svetske kompanije za cloud izabrala da veliki deo odgovornosti za razvoj platforme poveri Beogradu veliko je priznanje našim inženjerima koji su do sada radili na Azure-u i veliki pozitivan signal za čitav srpski ekosistem. 

Koliko je zaista pozitivan ilustruje to što je MDCS dobio jedno od najvećih ulaganja od svih Azure Data timova i to što je beogradski tim jedini van Amerike koji samostalno upravlja razvojem dva proizvoda.

– Dragan Tomić, direktor MDCS-a

Rad na oblikovanju budućnosti računarstva

Računarstvo danas prolazi kroz jednu od najvećih transformacija današnjice — prelazak sa on-prem na cloud, na budućnost računarstva. 

Tržište cloud computing-a je jedno od najbrže rastućih u IT industriji, a Microsoft-ov Azure je jedan od dva globalno dominantna proizvoda na svetu.

Cloudcomputing je sektor u kome se svakodnevno inovira zbog brzine rasta tržišta i intenzivnosti konkurencije. Za nas to znači da inženjeri u Srbiji sada dobijaju više prilika za rad na samoj oštrici tehnološke inovacije, što je uglavnom rezervisano za mesta poput Silicijumske doline.

– Dragan Tomić, direktor MDCS-a

Prilika za svetsko liderstvo iz Beograda

MCDS je dobio priliku da radi na razvoju Microsoftovog rešenja za razvoj cloud infrastrukture zahvaljujući i dosadašnjem radu beogradskog Azure Data tima na razvoju servisa za obradu podataka. 

Pored toga što je Beograd jedna od retkih lokacija van Amerike koja samostalno upravlja razvojem dva Azure Data servisa, Beograd je, pored Redmonda, jedno od dva mesto na planeti odakle se korisnicima Azure-a pruža tehnička podrška najvišeg nivoa. 

Ulaganja i odgovornosti koje će beogradski tim novom investicijom dobiti, sada dodatno rastu i biće na nivou sa razvojnim timovima u Americi i u drugim razvijenim ekosistemima širom sveta. 

Pridruži se i budi jedan/a od 60 inženjera koji će dobiti priliku da naprave pomeraj u jednoj od najnaprednijih tehnologija današnjice i demonstriraju svetsku klasu domaće pameti.