Predavanje osnivača Seven Bridges Genomicsa, Igora Bogićevića, u četvrtak u Novoj Iskri

Jovana Milićević - 8. Januar, 2014.

Prvi u nizu ovogodišnji događaj u okviru redovnog edukativnog programa dizajn ikubator Nova Iskra održava se u četvrtak, 9. januara.

Sezonu će otvoriti predavanje Igora Bogićevića, suosnivača i tehničkog direktora Seven Bridges Genomicsa, jedne od prvih biotech startup platformi na našim prostorima.

Kompanija Seven Bridges Genomics bazirana je u Beogradu i Bostonu, a važi za jednu od najperspektivnijih globalnih biotech startup kompanija, čiji razvojni projekti objedinjuju polja tehnologje, inovacija, nauke i medicine.

Njihova platforma javno je dostupna od februara 2012. godine, a nedavno je osvojila BioIT World‘s Best of Show priznanje. Trenutno opslužuje nezavisne istraživače, farmaceutske i biotehnološke firme, kao i akademske institucije, uključujući Harvard i Nacionalni institut za kancer u SAD.

Igor je kompaniju osnovao zajedno sa Denizom Kuralom, a zadužen je za kreiranje najsofisticiranije platforme za distributivnu analizu genoma (DNK) na tržištu, kao i rastući tim ove kompanije u Beogradu.

U okviru svog predavanja u Novoj Iskri, Igor će se osvrnuti na inovativne pristupe u okviru kompanije koju sada vodi, i približiti javnosti polje bio-tehnološkog razvoja, segmenta globalne tehnološke startup kulture koji je tek u povoju.

Predavanje će biti održano u četvrtak, 9. januara sa početkom u 17.30 h u Novoj Iskri (Gavrila Principa 43), a ulaz je slobodan.