Pravne osnove koje treba da znamo pre osnivanja startapa

Predavanje će se održati 14. novembra u Startit Centru Beograd.

Zoja Kukić
05/11/2018

U sredu, 14. novembra advokat Zoran Naumović iz advokatske kancelarije Naumović i partneri predložiće okvir pravnog razmišljanja za preduzetnike, koji će omogućiti da bolje postavite osnove za svoj startap bez previše ulaganja.

Advokati i uspešni preduzetnici se retko slažu oko toga koliko se treba baviti pravnim okvirom za rad biznisa na samom početku i oba argumenta su razumljiva. Mark Zakerberg je jednom izjavio da je imao mnogo dodatnih pravnih troškova kada je Facebook postao veliki, ali da i dalje misli da je njegova odluka da se fokusira na rast svog proizvoda umesto na pravne aspekte i dalje prava odluka.

Zoran Naumović, osnivač advokatske kancelarije Naumović i partneri pokušaće da prisutnima podeli svoja iskustva i predloži način na koji mogu da se nađu između ova dva ekstremna stava. Zoran je i sam već 22 godine preduzetnik i do sada se najviše specijalizovao u oblastima koje su i same od značaja za startape – korporativno pravo, IT pravo, intelektualna svojina i ugovorno pravo.

Kroz svoje predavanje, Zoran će proći kroz sedam ključnih tačaka za pokretanje i razvoj biznisa i predstaviti okvir za postavljanje pravnih osnova, koji se, vremenom i sa rastom samog biznisa lakše može nadograđivati i precizirati.

Predavanje će se održati u Startit Centru Beograd, 14. novembra sa početkom od 18 časova — prisustvo je besplatno, ali je neophodna prethodna prijava putem linka.

Zoja Kukić

Objavio/la članak.

ponedeljak, 5. Novembar, 2018.

IT Industrija

🔥 Najčitanije