Besplatne radionice pravljenja aplikacija za Android i kreiranja veb sajtova u šabačkom Startit Centru

Učenje se zasniva na igri i zanimljivim primerima, dok se ujedno neguju i razvijaju neke od najznačajnijih veština budućnosti.

Una Gemović - 10. , 2019.

U ponedeljak, 21. oktobra, sa početkom od 18 časova u Startit Centru Šabac će biti održana besplatna radionica pravljenja aplikacija za Android, a u sredu, 23. oktobra, takođe od 18 časova još jedna besplatna radionica pravljenja veb sajtova na Wix platformi.

Prva radionica namenjena je osnovcima koji idu u peti ili šesti razred, a druga osnovcima koji pohađaju šesti ili sedmi razred, a koji bi voleli da se oprobaju u ovom „zanatu” i steknu nova znanja kroz praktičan rad.

Svako dete koje pokazuje kreativnost, radoznalost i sklonosti ka tehnologiji, uživaće u ovim radionicama. Učenje se zasniva na igri i zanimljivim primerima, dok se ujedno neguju i razvijaju neke od najznačajnijih veština budućnosti.

Radionice su organizovane u saradnji Startit Centra Šabac i Garage Lab-a. 

Uslovi za prijavu

Za učešće na ovoj radionici nije neophodno nikakvo predznanje.

*Kako bi učetvovala u radionici, neophodno je da deca ponesu sopstveni laptop na kom će raditi uz nadzor stručnog tima.

**Neophodno je i da dete ima pristup barem jednom Gmail nalogu, jer će se prijaviti na AppInventor odnosno Wix platformu koristeći mejl adresu.

O predavaču

Todor Cvetanović je svoje prve korake u svetu digitalnih tehnologija napravio upravo na Garage Lab radionicama iz oblasti robotike i IoT-a. Nakon stručnog usavršavanja u Francuskoj, dolazi u Garage Lab da prenese svoja znanja, gde je već više od godinu dana koordinator za hardversku edukaciju zadužen za edukativne programe.

Prijave

Događaj će biti realizovan u ponedeljak, 21. oktobra, i u sredu, 23. oktobra, sa početkom u 18 časova u prostorijama Startit Centra Šabac (Karađorđeva 27, I sprat, zgrada Navipa).

Radionice su besplatne, ali su prijave obavezne zbog ograničenog broja mesta. Roditelji koji žele da prijave decu za radionicu mogu to učiniti preko sledećih formi:

Ove radionice organizuje Udruženje BEUM iz Beograda kroz projekat „Digitalni zamak”. Projekat „Digitalni zamak” je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.